Caută
Close this search box.

Turcheş Ablachim, proptita Gabrielei Firea la ASSMB, a părăsit postul şi rămâne medic de rând

turcheş ablachim

Reîntoarsă la vechiul loc de muncă, Policlinica Washington, unde era director medical la momentul detașării, dna Turcheș Ablachim a găsit locul ocupat și a trebuit să accepte funcția de medic simplu.

Surse din policlinică ne-au declarat că dna Ablachim e foarte supărată și tună și fulgeră, așa cum era obișnuită la ASSMB. Toate pilele familiei Firea-Pandele puse pe funcții de conducere în Primărie și în instituțiile subordonate acesteia vor părăsi locurile de muncă, în perioada următoare.

Concurența pentru locurile călduțe și bine plătite rămase în administrarea PSD va fi atât de mare, încât proaspeții șomeri se vor vedea nevoiți să-și elimine competitorii, denunțându-i la presă sau la parchet, pentru fărădelegile făcute.

Nu este și cazul doctoriței Turcheș Ablachim, care a părăsit astăzi funcția de director medical la ASSMB, unde însă cu siguranță va trebui să înapoieze o mare sumă de bani, încasată în plus ca salarii. Aceasta se întoarce la policlinica de unde a fost detașată cu salariul de 25.466 de lei.

ASSMB i-a plătit începând cu anul 2018 acest salariu, încălcând Legea 153/2017, privind salarizarea unitară a persoanelor plătite din fonduri publice, prin decizie a directorului general al ASSMB, deși retribuția o depășea și pe cea a președintelui României, stabilită în lege ca fiind maximă pentru bugetari.

Timp de peste un an, Ablachim a încasat salariul ilegal, până în momentul în care delegarea sa pe funcția de director general adjunct medical, care se reînnoiește din 60 în 60 de zile, a ajuns pentru avizare la noua directoare juridică din instituție, fosta judecătoare Lavinia Coțofană.

Aceasta imediat a observat ilegalitatea și a solicitat lămuriri, dar nu a primit răspuns. Trei zile mai târziu, Coțofană a revenit cu cererea de lămuriri, dar directorul general i-a răspuns că a verificat și totul este în regulă, după care a revocat-o pe fosta judecătoare din funcția de director juridic.

Curentul a întrebat ASSMB încă cum a fost posibil să se încalce legea, dar nici până azi funcționarii biroului de presă nu au răspuns. Din diferența de salariu încasată ilegal timp de 26 de luni, Turcheș trebuie să înapoieze peste 300.000 de lei.

Informația despre plecarea lui Turcheș Ablachim a fost făcută publică chiar de Lavinia Coțofană care a citat surse din ASSMB pe contul său de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri