Un parapantist s-a accidentat grav, marţi, după ce a căzut în Cheile Turzii, el fiind preluat de un elicopter al SMURD şi transportat la un spital din Târgu Mureş.

„A fost alertat un echipaj SMURD pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane care a fost anunţat că a căzut cu parapanta. La faţa locului a fost dislocat şi elicopterul SMURD.

În apelul iniţial a fost precizat faptul că bărbatul era în stare de conştienţă. Solicitarea a fost înregistrată în jurul orei 17,50, iar la locul evenimentului au fost dislocaţi salvamontiştii din Cheile Turzii, un echipaj SMURD şi elicopterul SMURD din Târgu Mureş”, se arată într-o informare a ISU Cluj.

Bărbatul a fost transportat la Târgu Mureş.

„Echipajul SMURD şi salvamontiştii au coborât la o diferenţă de nivel de circa 15 metri pentru a stabiliza bărbatul şi pentru a-l aduce cu targa până la platoul unde a fost preluat de către elicopter.

Bărbatul, de circa 30 de ani, suferise multiple traumatisme, era în stare de conştienţă şi cooperant. Elicopterul l-a transportat la o unitate spitalicească din Târgu Mureş pentru îngrijiri şi investigaţii de specialitate”, arată ISU Cluj, citat de Agerpres.

150 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here