Caută
Close this search box.

Un voluntar pe care s-a testat un vaccin anti-covid al AstraZeneca a murit

vaccin gripal

Autoritatea de sănătate publică din Brazilia, ANVISA, a anunţat miercuri că un voluntar într-un test clinic al vaccinului pentru COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca şi de Universitatea Oxford a murit, dar a precizat că testul va continua, relatează Reuters.

Universitatea Oxford a confirmat planul de a continua testul, afirmând într-un comunicat că, după o evaluare minuţioasă, „nu există preocupări privind siguranţa testului clinic”. Ziarul brazilian O Globo relatează că voluntarul a primit un placebo, şi nu vaccinul testat, citând surse neprecizate, potrivit Agerpres.

ANVISA nu a furnizat alte detalii, invocând confidenţialitatea medicală a datelor celor implicaţi în test. La rândul său, AstraZeneca a refuzat să comenteze într-o primă fază.

Universitatea federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea testelor clinice de fază a 3-a în Brazilia, a menţionat că voluntarul care a murit era brazilian, fără a furniza alte informaţii.

În acelaşi timp, cotaţia acţiunilor AstraZeneca a scăzut cu 1,7%.

Guvernul federal vrea să cumpere vaccinul britanic şi să-l producă în centrul său de cercetare biomedicală din Rio de Janeiro FioCruz, în timp ce un vaccin concurent al companiei chineze Sinovac Biotech Ltd este testat de Institutul de cercetare Butantan din Sao Paulo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri