Caută
Close this search box.

Unul dintre cele mai cunoscute târguri de Crăciun va fi anulat

Târgul de Crăciun din Nurnberg, eveniment cunoscut pe plan mondial, care atrage în fiecare an două milioane de vizitatori, nu va fi organizat anul acesta din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni primarul acestui oraş german, informează AFP.

Pentru ”protejarea cetăţenilor, am ajuns la concluzia că târgul de Crăciun nu poate avea loc anul acesta”, a declarat Marcus Konig, citat într-un comunicat, după ce şi alte oraşe din Germania, precum Frankfurt şi Erfurt au luat deja decizii similare, potrivit Agerpres.

Alături de cel din Strasbourg, Franţa, târgul de Crăciun din Nurnberg este unul dintre cele mai cunoscute din lume şi, cu o istorie de 400 de ani, unul dintre cele mai vechi.

Tarabele din lemn din interiorul târgului atrag atât turiştii germani, cât şi pe cei străini, în special asiatici, ispitiţi de vinul fiert cu condimente, precum şi de o altă specialitate locală celebră, turta dulce. Începe în mod tradiţional în vinerea de dinaintea primei duminici din postul Crăciunului şi durează până pe 24 decembrie.

Anul acesta, ”Christkindlesmarkt” (”piaţa micului Iisus”, în germană) ar fi trebuit să-şi deschidă porţile pe 27 noiembrie, dar, ”cu inima grea”, municipalitatea a decis în cele din urmă să anuleze evenimentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri