Caută
Close this search box.

Unul mai puţin. Vosganian, neeligibil pentru noul legislativ, strigă la Ciolacu

varujan vosganian

Deputatul ALDE Varujan Vosganian lansează un atac surprinzător, la adresa lui Marcel Ciolacu, susțînând că inventează pretexte pentru ca alegerile parlamentare să nu fie amânate până în luna martie 2021.

O solicitare în acest sens a fost făcută de Călin Popescu Tăriceanu.

„Că să fie sigur că PSD nu trebuie să aplice legea care spune că Parlamentul decide dată alegerilor parlamentare, Marcel Ciolacu a avansat cifra de 4000 de cazuri pe zi că o condiție pentru declanșarea procedurii de amânare a datei de 6 decembrie”, a atacat Varujan Vosganian, pe Facebook.

Atacul lui Vosganian este cel mai probabil motivat de faptul că nu își va găsi loc pe listele PSD pentru parlamentare, în condițiile în care ALDE nu are șanse să atingă pragul de 5%.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus luni că votul în parlament, la legea de amânare a alegerilor parlamentare, va fi perfect legitim dacă numărul de infectari cu noul coronavirus continuă să crească.

El a spus că PSD se pregătește pentru alegeri pentru dată de 6 decembrie, dar că nu PSD va fi cel care va amână alegerile, ci însăși evoluția epidemiei de coronavirus, în raport de felul în care guvernul o va gestiona.

„Vom vedea în acel moment, în funcție de cum evoluează pandemia. Nu PSD va amână aceste alegeri. Dacă vom avea 4.000 de infectari pe zi, cred că este legitim un vot în Parlament de a se amână alegerile (…).

Momentan nu este supus la vot. Vom vedea în funcție de cum evoluează pandemia. (…) Proiectul ar trebui votat de mai multe forțe politice că să treacă de Parlament (…) În acest moment avem o rată de infectare de 25%. Nu PSD amână alegerile.

PSD se pregătește de alegeri pentru dată de 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, este posibil să avem o amânare a alegerilor”, a afirma Ciolacu, după ședința Consiliului Politic Național al PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri