Caută
Close this search box.

Vasile Cazan, directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, a murit de coronavirus

vasile cazan

Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, Vasile Cazan, a murit în această dimineaţă, în urma infectării cu coronavirus.

Vasile Cazan, în vârstă de 68 de ani, era internat de mai multe zile la terapie intensivă şi suferea şi de alte afecţiuni.

Iuliu Moldovan, directorul DSP Mureş, a declarat la Digi24 că Vasile Cazan era în carantină la domiciliu din 29 septembrie, după ce s-a infectat cu virusul, fiind contact al unui coleg de la Filamornică.

De altfel, cinci angajați ai instituției sunt confirmați cu acest virus. Starea de sănătate a lui Vasile Cazan s-a alterat, deși a primit tratament și cu plasmă, și cu Remdesivir, a explicat Moldovan.

El a murit în această dimineață. Băiatul lui este de asemenea infectat, dar starea acestuia este bună.

Dirijorul Vasile Cazan s-a născut la Târgu Mureş în anul 1952, a studiat vioara, viola şi pianul la Târgu Mureş şi a absolvit Academia de Muzică ″Gheorghe Dima″⁣ din Cluj-Napoca, unde a studiat dirijatul coral cu profesorii Dorin Pop şi Florentin Mihăescu, perfecţionându-se ulterior şi cu maestrul Marin Constantin.

A participat la cursuri de perfecţionare pentru dirijat orchestra la New York, cu dirijorul Laszlo Halasz de la Conservatorul Julliard, care a fost asistent al dirijorilor Arturo Toscanini şi Bruno Walter la Metropolitan Opera din New York.

Vasile Cazan era, din anul 1990, dirijorul Corului Mixt al Filarmonicii din Târgu Mureş, iar din 1998 era şi directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş.

În anul 2012, Instituţia Prefectului – Judeţului Mureş i-a acordat cea mai înaltă distincţie a judeţului, “Fibula de la Suseni”, iar în anul 2015, Primăria Târgu Mureş i-a conferit distincţia “Pro Cultura”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri