Caută
Close this search box.

Vasile Dîncu planifică un PSD votat în Transilvania, Diaspora şi de oameni inteligenţi

vasile dîncu

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, anunţă că pesediştii îşi fac planuri pentru recâştigarea Diasporei şi a Ardealului, în perspectiva alegerilor parlamentare, un alt obiectiv important fiind „apropierea de oamenii inteligenţi”.

„Partidul Social Democrat a pierdut peste un milion de voturi din 2016 până în acest moment. Acest lucru trebuie să ne dea de gândit. Vocația mea și scopul cu care am revenit în politică după 12 ani este doar acesta.

Să încerc să sprijin o reformare a Partidului Social Democrat după modele și nu pe baza de intuițîi, de prietenii, de afecte.

A fost o unanimite în perioada lui Liviu Dragnea. Uneori a fost acompaniat de o unanimitate care l-a condus la greșeli. A condus autoritar. De aceea nu le facem procese de conștiința celor care în momentul acela nu s-a opus.

Eu înțeleg acest lucru, dar toate lucrurile și schimbările se fac în timp. Credem că va fi un timp destul de scurt”, și-a motivat Dîncu reforma, într-un interviu pentru RFI.

El a explicat de ce PSD pierde în Transilvania și care sunt diferenţele dintre Transilvania și restul regiunilor.

„Partidul Social Democrat, în diversele lui variante, nu a acceptat, deși eu am scris de câteva ori această strategie, o strategie de mesaj pentru Transilvania. A considerat că, dacă acceptă ideea că Transilvania este diferită, atunci noi putem pierde Transilvania.

Toate studiile mele de-a lungul timpului, de 25 de ani, au arătat o diferența între ce urmăresc, în principal, din politică transilvănenii și bănățeni și sudul sau Moldova. Diferența este că în Transilvania oamenii vor libertăți.

În sud și în Moldova, în zonele mai sărace, oamenii voiau redistribuire la buget, ajutor. Comunitățile lor chiar au nevoie de un ajutor material foarte important.

Suntem hotărâți să lucrăm la o strategie pentru Transilvania, o strategie care să aibă dorințele ardelenilor, să aibă în ea tot ceea ce știu eu că ardelean și știu și alțîi că este proiectul ardelenilor pentru o republica modernă. E un lucru ce nu s-a acceptat până acum”, a susținut Dîncu.

Dîncu vrea să câștige nu numai Transilvania, ci și Diaspora.

„Le spun adesea colegilor mei următorul lucru. Trebuie să îi asculți pe cei care nu te votează că să înțelegi direcția în care trebuie să te schimbi. Nu îți vor da soluții neapărat.

Dar îți vor spune care sunt cauzele nemulțumirii lor. Nu s-au simțit bine în România. S-au simțit alungați din România. Dar în ultimii 15 ani PSD a condus România împreună cu PNL, PD și alte partide…

Va trebui să fim cinstiți cu toții atunci când abordăm și contribuția PSD și diaspora. Nu au fost politici mai bune ale unui partid sau al altuia atunci când a fost la putere față de Diaspora.

În afară unor incidente electorale care au fost maximizate prin mesaj politic și unde PSD a găsit cel mai prost răspuns posibil sau nu a avut un răspuns corect și cinstit.

E adevărat. Merită pentru asta. Dar nu cred că există nicio incompatibilitate între un partid social democrat și diaspora noastră. Un partid care face treaba bună în România ar trebui să fie apreciat și de diaspora pentru că se creează condiții că unii dintre ei să se întoarcă și să își regăsească familiile.

Sper să putem face asta fără a avea neapărat un mesaj demagogic pentru diaspora. Pe mine mă interesează foarte mult să refacem relația cu românii, cu cetățenii români și mai ales relația cu tinerii și cu oamenii inteligenți, cu oamenii cu studii superioare care contează. Acest lucru mă interesează în modul cel mai important în reconstrucția partidului”, a mai spus Dîncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri