Caută
Close this search box.

Vela le-a dat cartonașul roșu huliganilor de la Steaua și Dinamo!

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a explicat că Jandarmeria a fost prezentă la incidentele dintre suporteri dinamovişti şi stelişti pentru a opri o răfuială de mari proporții: „Persoane mânate de ură și frustrare au hotărât să transforme evenimentul într-o luptă de stradă. Huliganilor le-am dat ieri un cartonaș roșu!”.

„Ieri, meciul dintre Dinamo 2 și CSA Steaua era programat fără spectatori, dar anumite persoane mânate, poate, de ură și frustrare, au hotărât să transforme acest eveniment sportiv într-o luptă de stradă. Un suporter își susține echipa favorită cu fair-play. El nu vine dotat cu cuțite și pregătit de a crea dezordine socială și haos la un meci fără spectatori. În primul rând, prezența acelor suporteri, în zona Ștefan cel Mare, la acea oră, nu era justificată sub nicio formă. Singurul motiv erau luptele de stradă și dezordinea, pentru a-și consacra poziția de lideri în rândul huliganilor. Prezența Jandarmeriei Române în zonă a fost de a opri această răfuială”, a scris ministrul de Interne pe Facebook, potrivit Mediafax.

Conform lui Vela, măsura a fost preventivă, de a contracara orice formă de violență stradală.

„În momentul în care huliganii s-au manifestat violent în zona stației de metrou, agresând doi jandarmi și amenințând alți oameni, forțele de ordine nu au avut altă soluție decât de a interveni ferm și de a extrage din public persoanele violente. În acea zonă se aflau familiile, copiii și prietenii noștri. Nu permitem și nu vom permite ca aceste grupări violente să pună stăpânirea pe străzi, pe fenomenul sportiv. Huliganilor le-am dat ieri un cartonaș roșu! Acest comportament nu trebuie tolerat într-o societate normală!”, a adăugat Vela.

Galeriile echipelor de fotbal Steaua şi Dinamo s-au ciocnit la metrou, vineri, înaintea meciului din Liga 3 Dinamo-CS Steaua.

Asociaţia Steliştilor 1947 a susținut că nu a existat nicio întâlnire planificată între suporteri și că jandarmii au devenit agresivi și i-au împins pe suporteri spre gura de metrou și au „trântit la pământ” pe câțiva, lucru continuat și pe peron.

„Pe peron, jandarmii au folosit, fără nicio atenționare, gazele lacrimigene din dotare, afectând, în special, persoanele care se aflau în metrou și nu aveau nicio legătură cu situația respectivă; Nu este recomandată folosirea gazelor în spaţii închise și la o distanță mai mică de 3 metri (metroul are lăţimea de 3,2 metri)”, a scris pe Facebook Asociaţia Steliştilor 1947.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri