Caută
Close this search box.

VIDEO Alexandru Rafila Senior a fost șeful Securității Arad în anii 1947 – 1948

alexandru rafila

Alexandru Rafila, nouă imagine a PSD, a declarat recent că tatăl său a fost medic. El nu a menționat însă că tatăl său, pe care îl chema tot Alexandru Rafila, a fost și șeful Securității din Arad, în perioada neagră a anilor 1948 – 1949.

El a ajuns în această poziție pe când avea doar patru clase primare. În serialul „Memorialul Durerii”, Lucia Hossu Longin a afirmat că maiorul de Securitate Alexandru Rafila i-a masacrat pe țăranii care s-au opus colectivizării.

În aprilie 2020, într-un interviu pentru DC Medical, site deținut de Bogdan Chirieac, Rafila a afirmat că tatăl sau a fost medic.

„Profesorul Rafila povestește că acum câțiva ani buni, când a dat admitere la Medicină, ‘era o provocare să intri la facultatea asta’. Însă nu provocarea l-a determinat să o ia pe acest drum, ci faptul că avea în familie un medic: tatăl sau.

‘Eram familiarizat cu problemele de natură medicală și mi se părea anormal să mă îndrept spre altceva, pentru că era un interes constant asupra acestei profesii.

Așa că în 1980 am devenit student la Facultatea de Medicină. În mod efectiv, în 1981, pentru că pe vremea aceea trebuia făcut și stagiul militar, care dura aproape un an de zile’, afirma profesorul Rafila”, scria DC Medical.

În realitate, tatăl lui Alexandru Rafila avea patru clase și a fost șef al Securității Arad, în perioada anilor 1948 – 1949. Acesta s-a născut în URSS. Iată documentul CNSAS:

Despre maiorul de Securitate Alexandru Rafila a relatat Lucia Hossu Longin, în serialul „Memorialul Durerii”.

„Alt absolvent de patru clase primare, Alexandru Rafila, ajuns comandantul Securității din Arad, care a executat 27 de țărani, în mijlocul satelor ce se opuneau colectivizării, mi-a mărturisit că, în anii aceia, ‘cu timbrul acesta de revoluționară, m-ar fi arestat’… (ep. 6 al seriei)”, se afirmă pe siteul TVR.

Se pare că maiorul Rafila a devenit doctor după ce a fost înlocuit de comuniști, înspăimântați chiar și ei de brutalitatea sa extremă, de la șefia Securității Arad.

„A reprimat cu gloanțe opoziția la colectivizare, în masacrul din 1949, de pe Valea Crișului Alb”, se arată în Memorialul Durerii, despre Alexandru Rafila Senior.

===

Alexandru Rafila s-a prezentat, alături de Marcel Ciolacu, drept un tehnocrat care a făcut cu greu pasul spre politică. Ciolacu l-a lăudat că „s-a alăturat echipei noastre”, însă Rafila era membru al echipei de aproape zece ani.

În urmă cu zece ani, Alexandru Rafila era membru al PSD, cu funcție importantă. El era vicepreședinte al Departamentului de Sănătate al PSD și a fost implicat în redactarea programului de guvernare al USL.

Ciolacu l-a prezentat ca pe o prospătură în politică.

„Azi aș dori să mulțumesc dl doctor Rafila că s-a alăturat echipei noastre. Lupta cu pandemia este una de durată, atunci România și românii și Parlamentul au nevoie de specialiști în parlament, pentru a face legislația pentru această luptă cu pandemia.

E a doua zi cu o raportare de peste 4.000 de infectări. E clar că Guvernul nu gestionează această pandemie. (…)

Oameni precum doctorul Rafila trebuie să se regăsească în viitorul Parlament al României. Domnule Rafila, sunt convins că veți face ceea ce trebuie în Parlament”, a spus Marcel Ciolacu.

Rafila, la rândul său, a susținut că a fost un pas dificil să intre în partid (ul din care deja făcea parte, de fapt).

„Îi mulțumesc domnului președinte Ciolacu pentru încredere. A fost un pas dificil pentru mine, recunosc, dar având o carieră adiministrativa în spate, am considerat că pot să ajut această țară, împreună cu alte colegi, încât să putem să avem o legislație în domeniul Sănătății care să facă posibil un deziderat pe care noi nu l-am atins. accesul la servicii de Sănătate”, a spus Alexandru Rafila.

„Nu îl cunosc demult pe domnul președinte Ciolacu și a fost o întâlnire deschisă, sinceră, fără condiții. Un lucru care m-a determinat să fac acest pas.

Eu mai întâi sunt medic și voi respecta întotdeauna lucrurile care țin de conștiința mea profesională și în al doilea rând voi fi membru al PSD. Dl Ciolacu a înțeles asta și m-a încurajat să am această atitudine.

De ce PSD? Pentru că, după această propunere și după această discuție, care mi s-a părut nu numai sinceră, dar una care schimbă mentalitatea în politica românească, nu am primit o altă propunere în acest sens.

Nu cred că apartenența la un partid politic trebuie să fie considerată o vină. Până la urmă, cred că, dacă suntem serioși, putem să realizăm lucruri împreună”, a mai spus Alexandru Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri