Caută
Close this search box.

VIDEO. Experiment șocant. Mare atenție șoferi: chiar dacă nu ați băut nimic, puteți fi depistat cu cifre uriașe la etilotest!

Un angajat de la Poliția Rutieră Bihor a făcut un experiment inedit pentru a demonstra că aparatele etilotesc pot fi „păcălite”.

Concret, polițistul s-a dat cu sprint pe mâini înainte de a sufla în aparat și a dat peste cap aparatul etilotest.

Experimentul a fost urmărit de aproape 70.000 de oameni pe Youtube care au aplaudat inițiativa polițistului.

Un angajat al Poliției Bihor a dovedit că aparatele etilotest pot fi păcălite

Bărbatul a decis să facă acest gest după ce zeci de șoferi care au rămas fără carnet au contestat sancțiunile primite pe motiv că nu consumaseră alcool.

Continuăm seria de experimente pe care le-am facut cu noul model de #alcooltest din dotarea poliției rutiere.

În acest episod verific un mit des întâlnit în ultima perioadă, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus COVID 19 de la începutul anului 2020 și anume, dacă iese alcool în aerul expirat, dupa ce te-ai #dezinfectat pe mâini cu spirt”, a scris polițistul Tavi Perțea pe Facebook.

Polițistul și-a intrat în rolul unui șofer și a fost tras pe dreapta de un coleg. Înainte de a sufla în aparatul etilotest, omul legii s-a dat pe mâini și a dezinfectat documentele cu spirt, astfel că aparatul a indicat alcool în aerul expirat.

Conform Antena 3, șoferul a cerut apoi să se facă şi testarea activă, iar rezultatul a fost 0,26mg/l alcool în aerul expirat. La o repetare a testului, a ieşit valoarea de 0.16mg/l alcool în aerul expirat.

Pentru a evita aceste cazuri, polițistul a recomandat cetățenilor să fie atenți când dezinfectează obiecte în mașină, pentru că ar putea să reiasă că au băut.

Mai mult, dacă se ajunge în situația în care sunt declarați băuți pe nedrept, șoferii trebuie să solicite racoltarea de mostre biologice din sânge pentru a demonstra că sunt nevinovați.

Legea prevede că agenții de poliție sunt nevoiți să ia în considerare valoarea pe care o indică aparatul etilotest, chiar dacă șoferul nu a consumat alcool.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri