Caută
Close this search box.

VIDEO Guvernul a aprobat acordul de împrumut cu Uniunea Europeană în valoare de 4 miliarde euro

ionel dancă

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, acordul de împrumut între Uniunea Europeană, în calitate de creditor, şi România, în calitate de împrumutat, în valoare de 4.099.244.587 euro.

Este un proiect de ordonanţă de urgenţă foarte important prin care a fost aprobat acordul de împrumut cu Uniunea Europeană în valoare de patru miliarde de euro. Aceşti bani se adaugă la pachetul financiar negociat deja de preşedintele României, în valoare de 80 de miliarde de euro, şi, împreună cu Guvernul României, ei fac parte din programul SURE, pentru decontarea măsurilor de sprijin pentru angajaţi şi angajatorii afectaţi de pandemia COVID. Sunt patru miliarde de euro pe care România îi obţine prin acest împrumut, un împrumut realizat la condiţiile de dobândă şi de rating făcute de Comisia Europeană„, a precizat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dancă a explicat că reprezentanţii Comisiei Europene se împrumută după condiţiile de dobândă şi de rating ale zonei euro şi este „o super facilitate de care beneficiază România”.

Ca să explic foarte pe scurt ce înseamnă acest lucru, înseamnă că reprezentanţii Comisiei Europene se împrumută, după condiţiile de dobândă şi de rating ale zonei euro, adică ale celei mai bine cotate economii, respectiv ale Germaniei, care are cel mai bun rating, triple A, trei de A, ceea ce înseamnă cel mai mic nivel al dobânzii la care se face acest împrumut. Este o super facilitate de care beneficiază România, care, în condiţiile în care, ştim bine cu toţii, are deficite structurale acumulate în anii anteriori şi care au crescut ca urmare a eforturilor noastre de limitare a răspândirii infecţiilor coronavirus şi, în aceste condiţii, România, practic, se împrumută la condiţiile de dobândă şi de rating ale Germaniei„, a adăugat Dancă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri