Noi proteste de uriașă anvergură au avut loc marți noapte în Italia. În capital Italiei, la Roma, italienii care au protestat față de restricțiile impuse de autorități au fost dispersați de forțele de ordine cu ajutorul tunurilor de apă.

Italienii au ieşit din nou să protesteze, din cauza măsurilor de restricţie impuse pe fondul numărului mare de infectări din ultimele zile.

Protestatarii şi-au strigat nemulţumirile în centrul Romei, marţi seară. Autorităţile au folosit, de data aceasta, tunuri de apă pentru a dispersa mulţimea.

Proteste masive în Italia după ce s-au impus mai multe restricții

Restaurantele şi cafenelele din Italia au fost nevoite să îşi micşoreze programul de funcţionare, iar cinematografele şi sălile de sport s-au închis, ca urmare a deciziilor luate de autorități.

Guvernul italian a impus măsurile de restricţie pentru cel puţin o lună. Ţara a înregistrat peste 21.000 de mii de cazuri noi de coronavirus doar marți.

Manifestații violente și luni noapte

Proteste msive împotriva restricțiilor au avut loc în nordul Italiei, la Torino și Milano. Noile măsuri împotriva pandemiei de COVID-19 au dus la adevărate confruntări cu poliția și atacuri violente ale protestatarilor, care au aruncat cu petarde, au distrus și furat din magazine, potrivit The Guardian.

În centrul orașului Torino, mai multe magazine de lux au fost distruse și jefuite după lăsarea nopții. Polițiștii au reacționat dur, cu gaze lacrimogene, încercând astfel să disperseze grupurile de protestatari anti-restricții.

Atacuri violente au fost și în Milano, capitala regiunii vecine, Lombardia, una dintre cele mai afectate de pandemie în primul val al acesteia.

Proteste violente și la Milano

Protestatarii au scandat „Libertate” și au avut conflicte violente cu polițiștii. Aceste tensiuni și proteste violente vin după un val de alte proteste, pașnice însă, în mai multe orașe mari din țară – în Treviso, Trieste, Roma, Napoli, Salerno și Palermo.

Guvernul italian a impus din nou închiderea barurilor și restaurantelor după ora 18 și închiderea completă a sălilor de sport, cinematografelor și bazinelor de înot pentru a încerca să țină sub control al doilea val care a dus la semnificativ mai multe îmbolnăviri decât primul.

Proteste violente la Napoli împotriva carantinei

Sute de italieni au protestat, vineri noapte, 23 octombrie, în centrul orașului Napoli împotriva măsurilor impuse de Guvern pentru răspândirea infecției cu coronavirus și împotriva carantinei.

Decretul în regiunea Campania privind lockdown-ul nocturn a intrat în vigoare noaptea trecută așa că sute de napolitani si-au dat întâlnire în centrul oraşului pentru a protesta împotriva carantinei.

Guvernatorul regiunii Campania a instituit un lockdown în intervalul 23.00 – 5.00 pe fondul creşterii cazurilor de COVID-19.

În cursul zilei de vineri, Vicenzo De Luca a cerut premierului italian Giusepe Conte să ia în calcul o carantină naţională, altminteri va închide accesul în regiune. Restricţiile nu au fost pe placul napolitanilor, care au organizat un protest, iniţial pacific.

Există o ”explicație”! Vezi Doamne, Mafia, ar fi în spatele protestelor

Potrivit autorităților italiene, mafia italiană a planificat și a dirijat protestele violente și atacuri asupra poliției în Napoli. Proteste similare au avut loc în toată țara în ultimele patru zile, proprietarii de baruri și restaurante și-au exprimat îngrijorarea că măsurile mai stricte, aduse de guvern pentru a contracara creșterea numărului de cazuri de coronavirus din țară, le vor distruge afacerile.

În timp ce frământările economice provocate de criză au oferit mafiei oportunități de a acapara firme afectate, restricțiile de blocare și de blocare sunt vești proaste, deoarece controalele sporite ale poliției ar reduce, vezi Doamne, libertatea de a opera a Mafiei. CA ȘI CUM ACEASTA AR FI FOST VREODATĂ REDUSĂ!! Poliția estimează că odată cu închiderea vieții de noapte din Italia, veniturile din droguri ale mafiei Camorra vor fi FIIND afectate cu până la 60%. Estimează, estimează…

237 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here