Caută
Close this search box.

VIDEO LIVE Klaus Iohannis: Alegerile parlamentare vor avea loc la termen tocmai pentru a putea gestiona criza sanitară

iohannis

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, în cadrul conferinței de presă de miercuri, că alegerile vor avea loc la termen pentru ca o nouă majoritate parlamentara împreună cu Guvernul să poată gestiona la începutul anului viitor pandemia de coronavirus.

Iată principalele mesaje transmise de șeful statului:

”Recomand candidaților să utilizeze campania online (…) Procesul de votare nu presupune probleme majore, în schimb campania electorală implică o atenție sporită”

”Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, nici în martie, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea alegerilor”

”Ar fi catastrofal pentru România, într-o perioadă foarte grea, să nu avem parlament funcțional (…) Tocmai pentru că ne aflăm într-o criză sanitară trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un parlament cu puteri depline”

”Mâine va fi ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru scrutinul de pe 6 decembrie, alegeri stabilite conform legii (…) Alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă pregătit. Alegerile vor avea loc la termen pentru ca o nouă majoritate parlamentara împreună cu Guvernul să poată gestiona la începutul anului viitor pandemia”

”Sfidarea PSD-isilor este incontrolabilă și lucrurile nu mai pot continua așa”

”Ieri, Florin Iordache a fost votat în funcția de președinte al Consiliului Legislativ (…) PSD, în ciuda încercărilor dispersate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid nereformat și toxic”

”Actuala majoritate PSD-istă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voinţa reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică din luna martie? A pus umărul la rezolvarea crizei sanitare, aşa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă, a întârziat şi blocat măsuri pentru gestionarea pandemiei şi a promovat legi populiste”

”Un lucru este cert. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată, nu se mai pot vota legi organice, numai legi simple”

Unii politicieni propagă ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor, în ciuda situației epidemiologice actuale. Nimic mai fals! Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă. E fundamental pentru gestionarea pandemiei, dar și pentru perioada ulterioară, de reconstrucție, să avem o nouă majoritate parlamentară solidă. Actuala majoritate este ilegitimă, a întârziat și chiar a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei, a adoptat legi care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani. Începând cu 20 decembrie, mandatul parlamentarilor se termină și nu vor mai putea vota decât legi simple, nu și legi organice, care sunt extrem de importante. Ar fi așadar catastrofal să nu avem Parlament funcțional, cu puteri depline, într-o criză sanitară de proporțiile celei pe care o traversăm” – este mesajul integral al președintelui Iohannis.

MagnaNews.ro transmite LIVE această conferință.

Numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus este în creştere şi miercuri. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 4.848 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 – cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei – numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 1191.102. În ultimele 24 de ore a fost prelucrate 37.025 de teste. De asemenea, s-au înregistrat şi 69 de decese, bilanţul fiind de 6.065. În prezent, 766 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă. Bucureştiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creştere a acestui indicator, la 3.25.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri