Caută
Close this search box.

VIDEO Nicuşor Dan: Multe instituţii de gestionare a pandemiei nu au colaborat în Bucureşti

nicuşor dan

Noul primar general, Nicuşor Dan, a declarat că a avut întâlniri cu reprezentanţi ai instituţiilor implicate în gestionarea pandemiei de COVID-19 şi a constatat că multe dintre acestea nu au colaborat între ele, la nivelul Capitalei, dar că îşi doreşte să remedieze această chestiune.

„În ceea ce priveşte chestiunea coronavirusului, am avut o discuţie la care am invitat reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii, DSU, DSP, Poliţia naţională, Poliţia locală, Jandarmerie, ai Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, ai ASSMB, ai Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipalităţii.

O primă observaţie este că multe dintre aceste instituţii nu au colaborat între ele şi promisiunea pe care o fac este că mă voi asigura ca toate aceste instituţii să colaboreze de acum încolo”, a afirmat Dan, conform Agerpres.

Primarul general a menţionat că în cadrul întâlnirii a fost analizată situaţia spitalelor, a Ambulanţei şi a SMURD, din punctul de vedere al dotării existente şi al celei necesare. S-a discutat de asemenea despre modul în care se vor realiza testele, dar şi despre cum poate fi combătută încălcarea regulilor, în special în ce priveşte purtatul măştii.

„Am abordat chestiunea testării – ce se face, ce se poate face şi ce este necesar să facem în săptămânile următoare; mai exact către ce categorii de oameni ne vom duce cu testarea în săptămânile următoare. Am abordat chestiunea de ordine publică, unde sunt locurile în care – spre deosebire de foarte mulţi bucureşteni, care au înţeles să respecte regulile, în special portul măştii – unde sunt locurile în care încălcarea acestor reguli e cea mai frecventă şi cum putem să acţionăm mai bine. Şi am abordat şi chestiunea socială, cum să facem ca acele măşti care sunt disponibile să ajungă la persoanele vulnerabile, care au nevoie de ele şi cum să facem ca persoanele care au nevoie de asistenţă socială să o primească la domiciliu”, a precizat Nicuşor Dan.

El a declarat şi că există „disponibilitate de spitale care aparţin Municipalităţii” şi care să fie alocate pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri