Postul de difuziune al statului chinez a mutat camera departe de Xi Jinping de câteva ori, în timp ce liderul de la Beijing tușea și se chinuia să-și termine propozițiile, în ultimele minute ale discursului său, transmite Newsweek.

Președintele Xi s-a aflat așezat pe scenă, alături de alți oficiali guvernamentali, inclusiv șeful executivului din Hong Kong, Carrie Lam, toți fără mască, la evenimentul comemorativ din Shenzhen, în provincia Guangdong, din sudul Chinei.

Liderul chinez, în vârstă de 67 de ani, a vorbit timp de 50 de minute, lăudând ceea ce el numea dezvoltarea miraculoasă a Zonei Economice Speciale din Shenzhen, la granița cu Hong Kong.

Anul acesta marchează a 40-a aniversare a înființării centrului de producție, care a avut loc în 1980. Însă cei ce urmăreau declarațiile lui Xi, care erau difuzate în direct de CCTV, au putut vedea cum canalul de știri mută cadrul departe de vorbitor de câteva ori, când acesta tușea.

Ziarul Apple Daily, din Hong Kong, care a publicat titlul “Xi Jinping tușește și tușește la evenimentul din Shenzhen, în vreme ce Carrie Lam se îndepărtează de VIP-uri”, notează că președintele chinez “a fost văzut tușind și bând apă”.

Relatarea sa notează că Xi putea fi auzit cum tușește, în ciuda eforturilor televiziunii conduse de guvern de a difuza cadre cu mulțimea, în loc să arate președintele în timpul acelor momente.

Publicațiile de-o parte și de alta a Strâmtoarei Taiwan au sesizat și ele fenomenul. Un titlu de pe platforma Yahoo News a Taiwan a declarat că Xi “tușea violent”.

Președintele Xi a început să tușească în timpul ultimelor șapte minute ale discursului de 6.300 de cuvinte, inclusiv tușind de patru ori în 3 minute, a relatat postul comercial TV TVBS, din Taiwan.

În China continentală, relatările CCTV news despre discursul liderului chinez nu au arătat niciun segment video sau audio cu tusea lui. Căutările despre această întâmplare pe site-urile de rețele sociale chineze, precum serviciul asemănător cu Twitter, Weibo, nu au arătat vreun rezultat.

192 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 6 =