Caută
Close this search box.

Virgil Musta spune că medicii au traume psihice: Au scos repede cadavrul şi au pus pacienta la oxigen

virgil musta

Dr. Virgil Musta a dezvăluit problemele grave cu care se confruntă medicii în timpul pandemiei de COVID. „Se dă telefon peste tot. Aveți loc? Nu! Aveți loc? Nu! Și pacientul stă în Salvare așteptând să primească de undeva oxigen.(…) E îngrozitor!”

”Nu vă ascund faptul că am o mare problemă cu colegii mei care au un stres extraordinar, ce se vor face când vor veni pacienţi, nu mai sunt locuri. Unde să îi trimită? Se dă telefon peste tot. Aveți loc? Nu! Aveți loc? Nu! Și pacientul stă în Salvare așteptând să primească de undeva oxigen.

Și va fi un moment îngrozitor să spui, ne pare rău, nu am găsit nici un loc în Timișoara. Am încercat să găsesc loc în Arad sau în Caraș, pentru că și ei sunt plini. Și până una alta, mergeți acasă și poate veți pe o listă de așteptare în momentul când eliberăm loc. Medicii sunt speriaţi, deprimaţi!

Am avut zilele trecute un caz, doctorița care a fost de gardă, a zis: E de abia începutul şi nu vreau să mai trăiesc aşa un moment.

A adus Salvarea o persoană cu saturaţie de 60. 60 înseamnă Terapie Intensivă imediat. Terapia Intensivă era plină. A început să se dea telefon, nu era niciun loc. Şi, ca să nu moară în Salvare, a fost dusă imediat într-un salon, i s-a pus oxigen, măcar să crească până la un nivel de 75-80. Chiar dacă organismul suferă pe o perioadă scurtă de timp și să vedem dacă se găsește o soluție.

Știți care a fost soluția? Ea s-a internat pe la ora zece seara. Soluţia la ora două noaptea: a murit cineva de pe Terapie Intensivă şi au găsit loc. Au scos repede cadavrul şi au pus pacienta la oxigen pe Terapie Intensivă. E îngrozitor. Adică pacienta aceea să se bucure că a avut şansa că a murit cineva.

Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor! Nici nu vreau să mă gândesc.”, povesteşte Virgil Musta pentru Press Alert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri