Caută
Close this search box.

Vor repatrierea medicilor, din cauza numărului mare de infectaţi cu coronavirus

Ministrul Sănătăţii a făcut vineri un apel prin care medicii care lucrează în străinătate sunt îndemnaţi să se întoarcă în ţara lor natală şi să-şi ajute colegii de breaslă din spitalele naţionale, în contextul în care Cehia raportează cifre record în privinţa cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus, informează DPA.

Ministrul Roman Prymula a apreciat acest apel lansat de Asociaţia Medicală din Cehia (CLK), declarând că el şi colegii lui sunt „recunoscători pentru orice mână de ajutor”.

Preşedintele acestei asociaţii, Milan Kubek, a trimis mesaje medicilor cehi care lucrează în străinătate pentru a le cere să îi ajute pe foştii lor colegi rămaşi în ţară şi care lucrează în spitalele naţionale.

Anesteziştii şi medicii specializaţi în terapie intensivă sunt cei de care Cehia are cea mai mare nevoie în această perioadă, alături de angajaţi medicali calificaţi, potrivit Agerpres.

Sute de medici şi absolvenţi de medicină părăsesc Cehia în fiecare an, căutând locuri de muncă în străinătate care le oferă salarii şi condiţii mai bune.

Autorităţile cehe au raportat un număr record de cazuri de infectare cu noul coronavirus pentru a doua zi la rând. Joi, autorităţile cehe au raportat 9.721 de cazuri depistate în ultimele 24 de ore, un record absolut de la debutul pandemiei, dar şi o creştere a numărului de teste efectuate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri