Caută
Close this search box.

Xi Jinping le-a cerut soldaţilor chinezi să se pregătească pentru război

Xi Jinping

Președintele Xi Jinping le-a cerut soldaților chinezi să își „concentreze mintea și energia în pregătirea pentru război” în timpul vizitei la o bază militară din provincia Guandgdong din sudul Chinei, potrivit agenției Xinhua citată de CNN.

Xi le-a spus soldaților să „păstreze o stare de alertă ridicată” și le-a cerut să fie „complet loiali, complet puri și complet de încredere” în timpul unei inspecții a Armata Republicii Populare Chineze.

Principalul scop al vizitei lui Xi în Guangdong a fost ținerea unui discurs pentru a comemora aniversarea a 40 de ani de la înființarea Zonei Economice Speciale din Shenzhen (ZESS), creată în 1980, pentru a atrage capital străin.

ZESS a jucat un rol crucial în transformarea Chinei în a doua cea mai mare putere economică a lumii.

Dar vizita militară vine și pe fondul tensiunilor tot mai mari între China și Statele Unite, neînțelegerile recente privind pandemia de COVID-19 și Taiwanul creând o prăpastie adâncă între Beijing și Washington.

Casa Albă a anunțat Congresul american că urmează să vândă trei sisteme de arme avansate Taiwanului, lucru denunțat de către Beijing care a cerut „anularea imediată a oricăror vânzări de arme către Taiwan” și tăierea legăturilor militare dintre această țară și Washington.

Deși Taiwanul nu a fost niciodată sub controlul Partidului Comunist Chinez, Beijingul insistă că acesta face parte din teritoriul său iar Xi a dat de înțeles că Armata Populară Chineză ar putea invada insula, în pofida apropierii relațiilor dintre Washington și Taipei în timpul administrației Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri