Caută
Close this search box.

5 motive pentru a alege un televizor HD

Căutați să vă luați un nou televizor. Vă gândiți poate la un televizor 1080p sau la un televizor 4K, dar nu știți pe care să îl alegeți. Cu toate opțiunile disponibile, decizia poate deveni copleșitoare.

Există o mulțime de televizoare 4K, unul mai lăudat decât altul. Cu toate acestea, există încă câteva avantaje palpabile la cumpărarea unui televizor LED 1080p. Există chiar și televizoare 1080p care sunt mai bune decât unele televizoare 4K. Mai ales atunci când vine vorba de valoare și raport calitate-preț. Să explorăm avantajele.

1080p este previzibil

Tehnologia 1080p există de mult, mult timp. Știți ce este. Știți ce face. Nu există surprize sau mistere care o înconjoară. Este un televizor, potențial cu unele funcții inteligente. Are intrări HDMI și alte funcții TV de bază. Este prietenos, este familiar și nu este nimic prea nebunesc.

Există un motiv pentru care acesta este un lucru bun. HDR nu este imposibil de înțeles. Cu toate acestea, dacă un televizor 4K îl acceptă sau nu poate fi confuz. Unele acceptă HDR10. Dezavantajul este că aceste televizoare au nevoie, de asemenea, de luminozitatea corectă a ecranului și de o gamă largă de culori pentru a-l utiliza pe deplin. Altfel, unele televizoare pot procesa semnalul fără a vă arăta efectiv îmbunătățiri. Poate deveni complicat. Televizoarele 1080p nu au această problemă.

Tehnologia 4K s-a stabilizat în ultimii ani și a devenit mult mai accesibilă pe măsură ce standardizarea devine mai evidentă. Acest lucru a făcut cu siguranță cumpărăturile pentru un televizor 4K mult mai simplă. Dar un TV LED uriaș de 1080p este încă avantajos și arată foarte bine.

Sunt chiar mai ieftine
Majoritatea televizoarelor 1080p de ultimă generație sunt o ofertă excelentă pentru o piesă centrală pentru camera de zi. În ziua potrivită, puteți obține un TV LED 1080p, un stick de streaming și o consolă de jocuri video, la prețul unui singur televizor 4K.

4K poate fi o afacere excelentă pentru cumpărătorul potrivit. Cu toate acestea, 1080p câștigă foarte clar premiul pentru cel mai bun raport calitate-preț. DVD-urile sunt mai ieftine, Netflix 1080p este mai ieftin și chiar și conexiunea la internet necesară pentru a transmite videoclipuri 1080p este mai ieftină. 4K nu este lent și multe conexiuni curente de internet la domiciliu pur și simplu nu o pot transmite, fără un upgrade.

Nu pierdeți atât de mult
4K nu are exclusivitatea unor funcții TV inteligente sau porturi HDMI sau chiar sloturi USB pentru unități flash. Toate acestea sunt caracteristici pe care le puteți găsi și pe televizoarele 1080p.

În unele cazuri, oamenii preferă chiar să nu aibă deloc funcții inteligente. Este un cont mai puțin la care să vă conectați, un dispozitiv mai puțin conectat la routerul dvs. și mai puțin chin pentru cei care nu sunt atât de pricepuți la tehnologie. În acest caz, lipsa caracteristicilor este un lucru pozitiv. Nu toată lumea dorește să țină un miliard de dispozitive conectate la un router. Un televizor 1080p, smartphone-ul și un Chromecast plasează tot conținutul Internetului pe televizor și sunt ușor de utilizat.
1080p nu este atât de depășit pe cât ați crede
O mulțime de companii lansează din ce în ce mai mult conținut 4K în fiecare lună. Dar orice conținut 4K este disponibil și în 1080p.

Cei care caută lucruri în 4K pentru a le viziona nu vor avea probleme, dar nu este încă un conținut foarte comun. În plus, dacă nu vă place mare lucru din noile seriale originale de pe Netflix sau Amazon și așa mai departe, randamentele 4K sunt diminuate. 4K este o investiție și nu este vorba doar de televizor. Există multe alte lucruri pe care va trebui să le urmăriți.

Este o chestiune de perspectivă și mentalitate. Unii oameni doresc să-și pregătească camerele de zi pentru viitor, au bani să o facă și nu îi deranjează cantitatea mică de conținut 4K disponibilă chiar acum. Cu toate acestea, o mulțime de oameni își doresc doar ceva care să funcționeze bine chiar acum. Toate serviciile de streaming majore se difuzează în mod implicit în 1080p. Toți furnizorii principali de cablu au conținut 1080i sau 720p. Chiar dacă consolele de joc acceptă 4K, multe jocuri nu o fac. Un televizor 1080p nu este la fel de învechit pe cât s-ar putea crede.

Practic, oricum, schimbați tot ceea ce urmăriți
Poate că cea mai mare problemă cu 4K este upscaling. Upscaling înseamnă a lua o rezoluție mai mică (cum ar fi DVD-ul de 480p) și a-l întinde pentru a se potrivi pe un ecran cu rezoluție mai mare. Toate televizoarele 4K fac acest lucru, evident. Cu toate acestea, nu toate o fac foarte bine.

Conținutul upscaled poate părea granulat, cu margini zimțate și pierderi de detalii. Chiar și definiția standard mai veche poate arăta imperfect, indiferent de televizorul 4K pe care îl cumpărați.

Există unii producători 4K care o fac bine, cum ar fi Samsung și Sony. Televizoarele 4K cu buget redus nu sunt de obicei foarte bune la upscaling. Astfel, dacă pur și simplu nu vă puteți permite un televizor într-o gamă de preț mai înaltă, probabil că nu veți avea o experiență excelentă cu conținutul mai vechi. Multe emisiuni din epoca pre-HD pe Netflix se difuzează în 480p.

Aceasta nu este o problemă la televizoarele 1080p, pentru că upscaling-ul nu este la fel de dramatic. Trecerea de la 480p la 1080p nu este aproape același salt ca și trecerea de la 480p la 2160p (4K). Astfel, DVD-urile vor arăta mai clare, cu detalii mai bune. Televiziunea prin cablu nu va pierde aproape nimic din claritate. Cei care fie se uită la televiziune prin cablu, fie dețin o mulțime de DVD-uri sau vizionează o mulțime de emisiuni vechi pe Netflix pot avea o experiență mai bună la 1080p, decât cu un televizor 4K mai ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri