Trei pacienți COVID din Giurgiu, aflați în stare gravă, au fost transportați cu elicopterul SMURD la Iași, unde au fost internați în spitalul modular de la Lețcani. 

Dr. Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a declarat că începutul lunii decembrie va aduce o presiune uriașă pe sistemul de Terapie Intensivă.

“Faptul că sistemul sanitar ajunge la capacitate maximă reprezintă un element de îngrijorare serioasă pentru că în momentul în care vom atinge capacitatea maximă a sistemului sanitar, în acel moment , mortalitatea va crește exponențial atât pentru pacienții cu coronavirus, cât și pentru ceilalți pacienți care nu mai pot accesa sistemul de sănătate supraaglomerat de cei îmbolnăviți de coronavirus”, a declarat Radu Țincu, la Realitatea Plus.

Potrivit medicului, în aproximativ două-trei săptămâni se va agrava și mai mult situația de la Terapie Intensivă. Conform informațiilor de până acum, pacienții cu COVID-19 care fac forma gravă a bolii ajung în Terapie intensivă după mai multe zile. astfel că medicii se așteaptă ca numărul mare de pacienți pozitivi să se regăsească în numărul pacienților care vor avea nevoie de terapie intensivă peste aproximativ două săptămâni.

160 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here