Caută
Close this search box.

Adina Vălean: O treime din fondurile alocate României prin acest mecanism de redresare economică vor merge către Transporturi

comisia europeană

Pandemia de COVID-19 ne-a arătat importanța infrastructurii esențiale europene și necesitatea unui sistem de transporturi puternic și rezistent, a declarat comisarul european Adina Vălean, joi, la lansarea Planului Național de Redresare și Reziliență, adăugând că „transporturile sunt coloana vertebrală a economiei și a devenit acest lucru foarte clar în timpul acestei crize”.

„Cu nenumărate ocazii, propunerea Comisiei Europene pentru redresarea economică, sub numele de Next Generation EU, a fost calificată drept istorică. E o afirmație legitimă, dar această propunere n-ar fi devenit realitate fără sprijinul și colaborarea șefilor statelor membre, fără negocierile pe care le-au purtat pentru a aduce în țările lor banii din Planul de Redresare.

Revine în mod evident meritul autorităților de la București, domnului Președinte pentru aceste negocieri. Astăzi, Guvernul României, prin planul național pe care îl lansează spre consultare publică, pune bazele dezvoltării infrastructurii din România pentru următorii ani. Apreciez foarte mult faptul că o treime din fondurile alocate României prin acest mecanism de redresare economică vor merge către Transporturi.

E o decizie pragmatică și această decizie va duce la rezolvarea unei probleme care frânează dezvoltarea noastră economică de foarte mulți ani. Peste 9 miliarde de euro propuneți pentru rețeaua noastră de drumuri și cale ferată, mobilitate urbană și foarte important spre un sistem de transporturi mai sustenabil, mai rezilient și mai eficient”, a declarat Adina Vălean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri