Caută
Close this search box.

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA: „Companiile municipalităţii, sursă de privilegii politice. Trebuie desfiinţate”

ambasadorul sua

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a declarat că este necesară transparență la Primăria Capitalei și o desființare a companiilor deținute de municipalitate.

El a adăugat că a discutat cu edilul general, Nicușor Dan, despre construirea unor adăposturi și locuințe pentru victimele traficului de persoane și că este foarte entuziasmat că PMB va fi condusă de un primar atât de dinamic.

„Așteptăm să lucrăm cu noul primar Nicușor Dan în mai multe proiecte. Apreciem transparența de care ați dat dovadă până acum și transparența în toate deciziile legate de oraș, pe care ați promis că o veți arăta.

Mulțumim pentru soluțiile dumneavoastră practice și inteligente, referitoare la mai multe probleme cu care se confruntă Bucureștiul acum. Oamenii trebuie să știe cum le sunt cheltuiți banii, este nevoie de transparență.

Este nevoie să existe o rezoluție pentru desființarea companiilor deținute de municipalitate. Au existat decizii ale instanțelor, în trecut, referitoare la desființarea acestor companii, dar ele continuă să funcționeze.

Sunt o sursă de privilegii politice, înăbușă competiția și nu sunt bune pentru cetățenii Bucureștiului. Așteptăm rezolvarea acestor probleme”, a afirmat Adrian Zuckerman, la sediul Ambasadei SUA în România.

Diplomatul american a mai spus că traficul de persoane este un subiect foarte important și discuțiile cu Nicușor Dan au decurs foarte bine, în ceea ce privește construirea pe viitor a unor locuințe și adăposturi, pentru victimele traficului uman.

„Săptămâna trecută am anunțat o finanțare de 6.000 de dolari pentru proiectul IJM (Internațional Justice Mission – n.r.) prin care să fie oferită asistență în combaterea traficului de persoane. Traficul de persoane a fost un subiect important, prioritar pentru ambasada această, de când am preluat eu mandatul și vom continuă în această direcție. Am avut o discuție excelență cu noul primar privind construirea de adăposturi și locuințe pentru victimele traficului de persoane, în așa fel încât acestea fie reintegrate în societate și să se răspundă nevoilor lor, după ce au fost salvate”, a completat Zuckerman.

Ambasadorul SUA la București a adăugat că și-a luat angajamentul pentru a sprijini rezolvarea problemelor de transport și infrastructură din Capitală.

„Așteptăm să lucrăm cu noul primar în problemele de transport, infrastructură și ne-am luat angajamentul să sprijim rezolvarea acestor probleme. Cred că tărie că în acest an în special e timpul renașterii României.

Sunt foarte entuziasmat că Bucureștiul are un nou primar atât de dinamic și va transformă Bucureștiul nu doar în capitală României, ci sper că și a Europei astfel încât Bucureștiul să își recapete locul pe care l-a avut în ceea ce privește artă, teatrul, literatură și să fie recunoscut pentru asta”, a conchis Adrian Zuckerman.

Ambasadorul SUA în România a avut discuții, la sediul ambasadei, cu premierul Ludovic Orban și cu primarul general în funcție, Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri