Caută
Close this search box.

Agenţia Europeană a Medicamentului va distribui din ianuarie un prim vaccin

vaccinul Covid-19

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) anticipează că îşi va da avizul favorabil pentru un prim vaccin împotriva noului coronavirus „până la sfârşitul anului”, în vederea unei distribuiri „începând din ianuarie”, a declarat directorul său, Guido Rasi, potrivit AFP.

„Dacă datele sunt solide, ne vom putea da acordul pentru un prim vaccin până la sfârşitul anului şi vom putea începe distribuirea sa din ianuarie”, a afirmat el într-un interviu apărut sâmbătă în cotidianul italian Il Sole 24 Ore.

Acest organism are ca misiune autorizarea şi controlul medicamentelor în UE. Acordul final, dat de Comisia Europeană, le permite laboratoarelor să îşi comercializeze medicamentul în toată Uniunea Europeană.

EMA, care se aşteaptă ca în 2021 să fie disponibile şase sau şapte vaccinuri diferite, a primit vineri „primele date clinice de la Pfizer pentru vaccinul său”, a precizat Guido Rasi, citat de Agerpres. „Am primit de la AstraZeneca datele pre-clinice, cele de la testele asupra animalelor sunt deja în curs de evaluare şi am avut de asemenea mai multe discuţii cu Moderna”, a detaliat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri