Caută
Close this search box.

Alegeri în Statele Unite. Georgia a decis renumărarea voturilor

georgia

Statul american Georgia, unde candidatul democrat Joe Biden şi preşedintele republican Donald Trump, sunt aproape la egalitate în scrutinul prezidenţial american, va efectua o renumărare a voturilor, potrivit secretarului de stat local Brad Raffensperger, transmite AFP, via Agerpres.

Cursa în Georgia rămâne prea strânsă, a declarat Brad Raffensperger, în timpul unei conferinţe de presă, la Atlanta. ”Fiind o diferenţă atât de redusă, vom avea o renumărare în Georgia”, a anunţat acesta.

Potrivit CNN, în acest stat, Joe Biden şi Donald Trump au fiecare aproximativ 49,4% din voturi, după numărarea a circa 99% din buletine.

Dar, conform aceluiaşi post, candidatul democrat conduce în alte trei state unde numărarea voturilor încă nu s-a încheiat, respectiv Pennsylvania, Arizona şi Nevada, şi mai are nevoie doar de 17 din cei 270 de electori, care îi asigură câştigarea scrutinului.

Potrivit unui responsabil electoral din Georgia, Gabriel Sterling, citat de DPA, s-ar putea ca acest stat să nu reuşească validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale, până la sfârşitul lunii noiembrie.

El a adăugat că în continuare nu vede indicii de fraude majore sau extinse, contrar afirmaţiilor lui Donald Trump, dar a asigurat că oficialii sunt vigilenţi, dată fiind diferenţa redusă dintre cei doi candidaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri