Caută
Close this search box.

Alegeri prezidenţiale Republica Moldova. Mai multe atacuri cibernetice au avut loc asupra sistemului informatic

atacuri informatice

Sistemul informaţional automatizat de stat „Alegeri” (denumit în continuare SIAS „Alegeri”) a fost astăzi, pe parcursul zilei, supus mai multor atacuri cibernetice. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban, informează Unimedia.

„Cu suportul colegilor din serviciile guvernamentale, care asigură securitatea cibernetică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, s-a reușit să respingem aceste atacuri și ele nu au avut un impact negativ simțitor asupra procesului de organizare a alegerilor”, a anunțat vicepreședintele CEC, Vladimir Șarban, în briefingul CEC (Comisiei Electorale Centrale) de la ora 18.00.

În primul tur al scrutinului prezidențial, care a avut loc pe 1 noiembrie, SPIA a sesizat un atac cibernetic la adresa mai multor utilizatori de telefonie, funcționari ai MAI, inclusiv a ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu, anunță MAI.

În speță, atacul s-a manifestat prin apeluri abuzive de la mai multe numere de telefon. În urma măsurilor întreprinse, s-a stabilit că scopul atacului cibernetic a fost de a bloca abonatul.

Operatorii de telefonie mobilă au confirmat faptul că atacul a fost produs de peste hotarele Republicii Moldova. SPIA a anunțat că va iniția o cauză penală, în baza art. 27 și art. 261/1, Cod Penal, al Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri