Caută
Close this search box.

Alegeri prezidenţiale Republica Moldova. Mai multe secţii de votare din Diaspora s-au închis din lipsă de buletine de vot

republica moldova

Din cauza epuizării stocului de buletine de vot, secția de votare nr. 1/349, din Frankfurt, unde a fost anterior anunțată o alertă cu bombă, a fost închisă. „Vrem să votăm!”, scandau cetăţenii moldoveni, care au venit să-și exerciteze dreptul civic, conform Unimedia.

„Din cauza epuizării stocului de buletine de vot, sunt nevoit să declar secția de votare închisă. Secția a primit numărul maximal de buletine, 5000. Conform Codului Electoral, indiferent de numărul de alegători, mai multe buletine nu pot fi alocate”, a menționat reprezentantul secției de votare din Frankfurt, în fața a sute de moldoveni.

„Vrem să votăm! Rușine”, scandau oamenii.

„Unica soluție, cine are posibilitatea, este să vă deplasați la o altă secție de votare. Am discutat cu rerpezentanții secției de la Stuttgart, acolo mai sunt aproximativ 2.000 de buletine de vot. Și la Kassel sunt circa 2.000 de buletine, dar coada este un pic mai mare, de câteva sute de oameni”, a mai adăugat reprezentantul secției de votare.

Oamenii s-au declarat foarte nemulțumiți de faptul că au stat la coadă de la ora 8 dimineața, după ce au parcurs sute de kilometri, și s-au văzut nevoiți să plece acasă, fără a-și putea exercita dreptul constituțional.

În timp ce unii conaționali s-au mobilizat rapid și au propus doritorilor să îi transporte cu mașina personală, la secțiile de votare, alții au rămas pe loc, solicitând dovezi în scris că vor putea vota, odată ce ajung la o altă secție.

Alte două secții, din Londra, Marea Britanie, precum și din Montreuil, Franţa, au fost închise din același motiv.

„În legătură cu epuizarea celor 5.000 de buletine de vot care au fost alocate conform Hotărârii Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, secțiile de votare 1/393 (Hackney Road) și 1/394 din Londra (East London Gymnastics Centre) s-au închis.

Celelalte secții de votare din Marea Britanie își continuă activitatea, însă atenționăm că la secția 1/395 (Hilton Kensington) din Londra se menține aglomerarea. Recomandăm deplasarea la cea mai apropiată secție de Londra – Northampton”, a menționat Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie.

Secția de votare de la Montreuil, din Franța, și-a sistat activitatea la 18:55, ora locală. Acum două săptămâni, la primul tur al alegerilor prezidenţiale, secţiile de votare au rămas deschise până la exercitarea dreptului de vot de către toţi doritorii, evident, acolo unde au rămas buletine de vot. De data aceasta însă prezenţa în Diaspora pare să fie una fără precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri