Caută
Close this search box.

Altercaţie între paznicii de vănătoare şi braconieri în Dolj: Un bărbat, împuşcat

Un bărbat a ajuns la spital cu o plagă împuşcată, iar un autoturism a fost distrus într-o altercaţie care a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, în comuna Teasc, între paznicii de vânătoare şi un grup de persoane care braconau, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.

Potrivit Agerpres, în urma altercaţiei, şi unul dintre paznicii de vânătoare a ajuns la spital după ce a suferit leziuni.

În cursul nopţii trecute (marţi spre miercuri n.r.), poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au fost sesizaţi de un tânăr de 23 de ani cu privire la faptul că, în timp ce executa serviciul de patrulare împreună cu alţi 5 paznici de vânătoare, în extravilanul comunei Teasc, au depistat mai multe persoane care braconau. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul secţiei precum şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Dolj care au stabilit faptul că în extravilanul comunei Teasc ar fi izbucnit un conflict între paznicii de vânătoare şi persoanele depistate, în urma căruia un bărbat de 45 de ani, paznic de vânătoare, a suferit leziuni pentru care a necesitat acordarea de îngrijiri medicale fiind transportat la spital de către un echipaj SMURD, conştient şi cooperant. De asemenea, în timpul conflictului au fost provocate distrugeri unui autoturism„, precizează reprezentanţii IPJ Dolj.

De asemenea, poliţiştii au fost sesizaţi că în Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Craiova s-a prezentat un bărbat de 35 de ani cu o plagă împuşcată, iar din primele verificări s-a stabilit că, în timpul conflictului, paznicul de vânătoare ar fi tras două focuri de avertisment în aer şi unul către respectivul bărbat cu arma utilitară de pază deţinută ca armă de serviciu de către acesta. Arma în cauză a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, fiind informat totodată un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care a dispus efectuarea unor activităţi de cercetare penală.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi ultraj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri