Caută
Close this search box.

Anisie: Alte peste 100.000 de tablete pentru elevi vor fi distribuite începând de luni

monica anisie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că de luni, 16 noiembrie, începe distribuţia pentru alte peste 100.000 de tablete pentru elevi. În urmă cu aproximativ o săptămână, Anisie preciza că Inspectoratele școlare și autoritățile locale au depus proiecte în valoare de 184 de milioane de euro, în condițiile în care bugetul inițial pentru tablete era de 150 de milioane de euro.

Monica Anisie: Tablete pentru alți 100.000 de elevi, distribuite de luni

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că de luni începe distribuţia pentru alte peste 100.000 de tablete pentru elevi.

„În toată această perioadă, pe lângă achiziţiile pe care Ministerul Educaţiei le-a realizat prin ONAC, (…) şi autorităţile publice locale s-au implicat şi avem proiecte depuse la Ministerul Fondurilor Europene pentru a deconta banii pe care i-au cheltuit primarii în momentul în care au achiziţionat dispozitive electronice pentru elevi. Deci s-a îmbunătăţit considerabil situaţia de la momentul la care am început anul şcolar. Până la finalul acestei săptămâni vor fi livrate toate cele 82.000 de tablete care au fost achiziţionate de către Ministerul Educaţiei (…) De asemenea, de luni începe distribuţia pentru lotul al doilea, vorbim despre 108.800 de tablete”, a spus Monica Anisie la sediul Primăriei Sectorului 2, potrivit Agerpres.

Ea a menţionat că le-a solicitat inspectorilor şcolari generali să mai facă un inventar al necesarului de tablete.

„Inspectoratele școlare și autoritățile publice locale s-au mobilizat extraordinar în această perioadă pentru accesarea fondurilor europene (150 de milioane de euro), în vederea achiziției de tablete, laptopuri, table inteligente pentru dotarea unităților de învățământ din România. În trei zile, de la momentul deschiderii apelului, s-a depus, peste bugetul alocat, un număr de 193 de proiecte, în valoare de 184 de milioane de euro. Cu toate acestea, vreau să anunț inspectoratele și autoritățile publice locale care nu au depus încă proiectele că apelul rămâne deschis până pe 2 februarie! Voi avea zilele acestea o întâlnire cu domnul ministru al fondurilor europene, Marcel Ioan Boloș, pentru a găsi soluții în vederea suplimentării bugetului.”, scria Anisie pe Facebook în data de 4 noiembrie.

Monica Anisie: Desfăşurarea cursurilor online, la control

Anisie a vorbit și despre cum se desfășoară școala online, arătând că în anumite zone s-au luat măsuri drastice împotriva profesorilor care au refuzat să predea elevilor online.

„La Inspectoratul Şcolar al judeţului Vrancea au fost puse în discuţie anumite cadre didactice. S-a realizat o comisie de disciplină şi au fost sancţionate cadre didactice (…), nu şi-au efectuat orele respective. În judeţul Dâmboviţa deja a fost desfăcut contractul muncă al unei doamne care nu a acceptat să participe la activităţile didactice desfăşurate în online. S-au luat măsuri, se iau măsuri în continuare”, a spus ministrul.

Monica Anisie a menţionat că Ministerul Educaţiei, prin inspectoratele şcolare, a urmărit sprijinirea profesorilor în ceea ce priveşte învăţământul online.

„V-aş ruga să îmi permiteţi să fac un apel către inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi şi inspectori şcolari din cadrul inspectoratelor şcolare, să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistemul online şi spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară aceste activităţi didactice în sistem online”, a spus Anisie la începutul acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri