Caută
Close this search box.

Arafat: OUG privind implicarea studenţilor de la Medicină în tratarea bolnavilor de COVID va fi adoptată

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat miercuri că proiectul de ordonanţă de urgenţă referitor la implicarea studenţilor de la facultăţile de medicină în tratarea bolnavilor de COVID este pregătită pentru adoptare.

„Ordonanţa este gata pentru adoptare astăzi. Noi, de altfel, în colaborare cu universităţile, am început să creăm listele, deci au început universităţile să creeze listele. În secunda în care este publicată, o să începem să preluăm studenţii care s-au înscris şi să îi repartizăm. (…)

Nu am aşteptat adoptarea, ştiind că a fost în primă lectură şi am început deja să ne mobilizăm. Când se publică, sperăm mâine, deja începem să o implementăm”, a afirmat Raed Arafat în şedinţa de guvern, întrebat de premier despre proiectul de OUG privind implicarea studenţilor de la facultăţile de medicină din anii terminali în activitatea de tratare a pacienţilor COVID.

Şeful DSU a confirmat că proiectul de act normativ are toate avizele obţinute, inclusiv de la „CES şi de la Consiliul Legislativ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri