Caută
Close this search box.

Arheologii israelieni au descoperit în apropiere de Zidul Plângerii, un ulcior cu monede din aur

Arheologii israelieni au descoperit în timpul săpăturilor, în apropiere de Zidul Plângerii, un ulcior cu patru monede turnate în aur acum 1.000 de ani, potrivit AFP.

Autoritatea pentru Antichităţi din Israel (IAA) a declarat că monedele au fost descoperite în timpul săpăturilor din apropiere de Zidul Plângerii, locul cel mai sacru de rugăciune din iudaism.

Artefactele sunt „în stare excelentă de conservare şi au putut fi identificate imediat chiar fără curăţare”, a declarat, într-un comunicat, Robert Kool, specialist la AAI.

Monedele datează de la sfârşitul secolului al X-lea după Hristos (între 940 şi 970), „o epocă de schimbări politice radicale” la Ierusalim şi în împrejurimi, potrivit lui Robert Kool

„Este pentru prima dată în 50 de ani când este descoperit aur din perioada fatimidă în Oraşul Vechi Ierusalim”, a afirmat specialistul.

Aheologii israelieni au descoperit ultima dată aur din această perioadă după Războiul de Şase Zile din 1967 când Israelul a preluat controlul Ierusalimului de Est, partea palestiniană a oraşului, înainte de a o anexa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri