Caută
Close this search box.

AstraZeneca, unul din producătorii vaccinului anticoronavirus, ar fi fost atacată cibernetic de hackeri din Coreea de Nord

Hackeri suspecți din Coreea de Nord au încercat să spargă sistemul informatic al producătorului farmaceutic britanic AstraZeneca. Această companie se află în perioada de testare a vaccinului anti-COVID. Conform publicației britanice Mirror, hackerii s-au dat drept angajatori din partea Linkedin și Whatsapp. Criminalii informatici iau abordat pe unii dintre angajații AstraZeneca sub pretextul unor joburi false.

Hackerii nord-coreeni au avut o metodă clară în operațiunea pe care au disputat-o în ultimele săptămâni. Ei trimiteau angajaților de la AstraZeneca fișiere ce conțineau descrierea unor presupuse joburi. Aceste documente conțineau însă secvență de cod menită să acceseze date importante din computerele staffului de la AstraZeneca.

Conform sursei citate, atacul cibernetic a vizat o paletă largă de angajați care se ocupă cu dezvoltara vaccinului. Din fercire, acest atac cibernetic nu ar fi avut succes. Informația ar fi fost confirmată și de surse legislative sud-coreene. Misiunea nord-coreeană la Națiunile Unite de la Geneva nu a comentat știrea. Nici reprezentanții AstraZeneca nu au comentat posibilul atac cibernetic pe care l-ar fi suferit gigantul farmaceutic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri