Caută
Close this search box.

Atenție! Amenzi colosale pentru un simplu gest. Poliția e necruțătoare

În plină pandemie, toată poliția stă cu ochii pe cei care nu respectă restricțiile impuse de autorități. Însă, sunt și alte nereguli sancționate dur.

„Un constănţean care îşi renova imobilul a angajat o societate comercială din Agigea specializată în transportul deşeurilor provenite din construcţii să îl scape de gunoiul rămas în urma lucrărilor. Numai că, în loc să ducă deşeurile în spaţiul amenajat în incinta Portului Constanţa – zona Poarta 9, angajaţii societăţii respective au aruncat întreaga încărcătură pe un teren din zona Industrială din Constanţa. Printre gunoaiele aruncate se numărau şi mai multe documente ale societăţii respective, fapt ce a dus rapid la identificarea făptaşilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

O firmă ai cărei angajaţi au aruncat deşeuri provenite din construcţii pe un teren din zona industrială a Constanţei a fost sancţionată cu 40.000 lei, au informat, marţi, reprezentanţii municipalităţii, aceştia îndemnându-i totodată pe cetăţeni să sesizeze Poliţia Locală privind aruncarea gunoaielor în locuri nepermise.

Conform sursei citate, poliţiştii locali l-au amendat pe administratorul societăţii cu 40.000 de lei. De asemenea, agenţii au dispus şi sancţiunea complementară de ridicare a deşeurilor, curăţarea terenului şi eliminarea corespunzătoare a gunoiului conform legislaţiei în vigoare.

„Aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toţi pot fi semnalate cu încredere la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp – Direcţia Generală Poliţia Locală”, au menţionat reprezentanţii administraţiei locale.

Acest lucru trebuie să se schimbe radical

Pe 3 noiembrie, noul primar al Constanţei, Vergil Chiţac, a informat, pe pagina sa de Facebook, că a avut o primă întâlnire cu reprezentanţii companiei de salubrizare Polaris şi cu cei ai Poliţiei Locale, pentru a discuta despre situaţia curăţeniei oraşului, „sau, mai corect spus, a mizeriei în care se află şi care trebuie să înceteze imediat”.

„Am solicitat rapoarte privind numărul amenzilor acordate în ultimii ani, precum şi o acţiune a Poliţiei Locale pentru a determina principalele focare în vederea începerii unei curăţenii generale a oraşului. Situaţia trebuie să se schimbe radical, iar acest lucru se va întâmpla prin cooperarea dintre municipalitate, firma de salubrizare, organele de control şi cetăţeni”, a spus Chiţac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri