Caută
Close this search box.

BEC Dâmboviţa a respins şi pancartele electorale „Fără pensii speciale” și „Fără penali în funcții publice”

bec dâmboviţa

La cererea PSD, Biroul Electoral de Circumscripție (BEC) Dâmbovița a interzis Alianței USR-PLUS și folosirea pancartelor prin care susțînătorii formaţiunii politice prezintă angajamentele din programul de guvernare, precum „Fără penali în funcții publice”, „Fără pensii speciale”, „Cetățenie digitală”, „Impădurim România și combatem tăierile ilegale, prin DNA-ul Pădurilor”, transmite Alianța, într-un comunicat de presă.

„Această modalitate de prezentare a programului Alianței respectă regulile de distanțare sanitare necesare în pandemie și a fost aleasă pentru siguranța cetățenilor și a colegilor noștri. Decizia de azi urmează celei de interzicere a mesajului „O Românie fără hoție””, arată reprezentanții Alianței.

Alianța USR PLUS consideră că pancartele folosite de susținători nu se încadrează în definiția legii invocate de PSD, în plângerea către BEC Dâmbovița, pentru că nu se referă direct la un candidat și nici nu sunt inscripționate cu sigla organizației noastre, mai transmite sursa citată.

Și această decizie va fi contestată la BEC, mai spune Alianța. Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița a admis sesizarea PSD, care a cerut interzicerea promovării sloganului „O Românie fără hoție” al Alianței USR-PLUS, pe motiv de defăimare.

Alianța a precizat că sloganul „nu vizează persoane sau un grup de persoane, ci expune o valoare, un principiu, care își are ecou atât în Constituție, cât și în legislația penală”. Aceștia vor contesta la BEC decizia BEJ Dâmbovița.

Președintele BEC Dâmbovița este judecătorul Dragoș Popoiag. Acesta semna, în martie 2019, o scrisoare de condamnare a lui Cristi Danileț și de desolidarizare față de magistrații care protestau față de masacrarea Legilor Justiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri