Caută
Close this search box.

Bitcoin, tranzacționat la peste 15.000 de dolari

Bitcoin a crescut cu mai mult de 7% joi și este tranzacționat la peste 15.000 de dolari, cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, pe măsură ce interesul pentru criptomonede crește și pentru dolarul SUA scade, relatează CNN.

Valoarea unui bitcoin s-a dublat în 2020. Câștigurile au fost dramatice în ultimele săptămâni, bitcoin crescând cu 40% de la începutul lunii octombrie.

Potrivit Mediafax, dacă moneda electronică va continua să crească, s-ar putea să nu trecă mult până când va atinge maximul istoric de puțin sub 20.000 de dolari din decembrie 2017.

În plus față de slăbirea dolarului, Bitcoin a beneficiat de susținerea mai multor companii, cum ar fi PayPal și Square, care acceptă criptomonedele ca opțiuni viabile de plăți și investiții

„Nimic nu-l împiedică să ajungă la vârful din 2017”, a declarat Bill Noble, analist tehnic șef la firma de cercetare Token Metrics, într-un e-mail către CNN Business. „Toată lumea se teme să rateze, iar asta conduce prețul.”

Incertitudinea cu privire la rezultatul alegerilor prezidențiale poate alimenta, de asemenea, recenta creștere bitcoin, a adăugat Noble. Este posibil ca investitorii să fugă de dolar și să cumpere bitcoin.

Indicele dolarului american, care urmărește evvoluția dolarului față de euro, yen și alte câteva valute majore, a scăzut cu aproximativ 1,5% în această săptămână.

Bitcoin, împreună cu aurul, pot deveni atractive pentru investitorii care doresc să profite de slăbiciunea continuă a dolarului. Prețurile aurului, care au atins un record de peste 2.000 de dolari pe uncie la începutul acestui an, au crescut cu aproximativ 30% în 2020.

Creșterea bitcoinului în acest an este cu atât mai remarcabilă în condițiile în care acesta scăzuse sub 5.000 de dolari la mijlocul lunii martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri