Banca Națională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD.

BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituției și să nu utilizeze incorect și partinic puncte de vedere exprimate de diverși reprezentanți ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată.

BNR este o instituție apolitică, independentă și utilizarea abuzivă a unor asemenea declarații, care nu au conotație politică propriu-zisă, afectează statutul și neutralitatea instituției noastre”, precizează un comunicat de presă difuzat de instituție.

În legătură cu acest subiect, jurnalistul Constantin Rudnițchi apreciază că nu vezi o atitudine atât de tranșantă din partea băncii centrale ca în sutuația de față.

PSD revine la vechile obiceiuri din campania electorală. Manipulare și minciună. Lansează în spațiul public mesaje înșelătoare și încearcă să-i prostească pe alegători. Se folosește de imaginea unor persoane cu notorietate în clipuri electorale și, mai grav, de instituții publice, având convingerea că orice le este permis.
Nu vezi mereu o atitudine atât de tranșantă din partea băncii centrale ca în comunicatul emis, astăzi, în care reclamă folosirea abuzivă a BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD.
Am urmărit clipul PSD la care face trimitere comunicatul BNR și am văzut o mizerie marca PSD în campaniile electorale. Adună fapte, declarații, și recente și mai vechi (de 10-11 ani), pune laolaltă economiști cu politicieni, opinii exprimate în nume personal, acreditând ideea că sunt poziții oficiale ale băncii centrale, toate aruncate în troaca electorală a PSD, ca să lanseze concluzia că PNL va reduce salarii, pensii, ajutoare sociale și va crește taxele și impozitele. Extrase din ideile lui Lucian Croitoru (consilier al guvernatorului BNR) de acum mai mult de un deceniu, ale lui Valentin Lazea (economist-șef al băncii centrale) care nu angajează BNR, iar oamenii au spus tranșant acest lucru, alăturate declarațiilor lui Emil Boc din anii 2009 -2010, cu ale lui Ludovic Orban de anul acesta.
Câtă mizerie să amesteci declarații vechi și noi făcute în nume propriu de economiști și să induci ideea că ele sunt poziții oficiale ale BNR”, afirmă Constantin Rudnițchi.

 

301 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here