Boris Johnson i-a avertizat pe englezi că, dacă vor încălca restricţiile în vigoare împotriva coronavirusului, riscă să se confrunte cu un nou lockdown naţional în 2021, relatează dpa.

Prim-ministrul britanic a avertizat populaţia să nu coboare garda şi a ameninţat că dacă restricţiile care se vor aplica din 2 decembrie, bazate pe un sistem cu trei niveluri, nu sunt respectate, ar putea exista un nou lockdown în ianuarie 2021.

Dacă ne relaxăm acum, riscăm să pierdem controlul asupra acestui virus din nou, risipind câştigurile obţinute cu greu şi forţându-ne să intrăm într-un nou lockdown în noul an, cu toate pagubele pe care le presupune asta„, le-a spus Johnson jurnaliştilor.

Ştiu că acest lucru va aduce multe bătăi de cap şi o frustrare specială pentru sectorul ospitalităţii„, a adăugat Boris Johnson.

Aş vrea să fie altfel, dar dacă este să ţinem deschise şcolile, aşa cum trebuie, atunci opţiunile noastre pentru a doborî această boală sunt limitate„, a spus prim-ministrul.

Comentariile lui Boris Johnson au fost făcute după ce guvernele englez şi scoţian au prezentat restricţiile pe care vor trebui să le respecte cetăţenii lor în timpul sezonului sărbătorilor.

Ministrul sănătăţii, Matt Hancock, a dezvăluit într-un discurs susţinut în parlament care vor fi regiunile din Anglia care vor avea cele mai dure restricţii locale când ţara iese din carantina naţională, pe 2 decembrie.

Hancock a spus că sunt câteva oraşe din nordul Angliei şi din Midlands, printre care Manchester, Birmingham şi Leicester, care se vor confrunta cu cele mai dure restricţii, cele de nivelul al treilea, în timp ce Londra este încadrată pentru moment la nivelul al doilea.

151 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here