Caută
Close this search box.

Cabinetul Orban a decis că toate sectiile ATI din ţară vor fi verificate

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat că toate secțiile ATI din spitalele românești vor fi verificate. Controalele vor începe de mâine și vor fi făcute de echipe mixte, formate din reprezentanți ai DSP și IGSU.

O echipă de procurori de la Parchetul General, polițiști și specialiști în investigarea incendiilor a început cercetarea la fața locului, în cazul incendiului de la Secția ATI, a Spitalului Județean Neamț.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob, de la Parchetul General, care s-a ocupat în trecut de cercetările în Dosarul Colectiv sau de cercetările de după incendiul de la Maternitatea Giulești, informează AK24.

Marius Iacob a declarat că cercetarea la fața locului ar putea dura și două zile, iar la aceasta participă specialiști în incendii de la INSEMEX Petroșani, specialiști de la Institutul Național de Criminalistică și de la Poliția Română.

„Este o echipă complexă de cercetare, pentru că vrem să stabilim cu exactitate ceea ce s-a întâmplat, să stabilim toate detaliile, care sunt foarte importante în economia cazului. Cercetarea la fața locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura și două zile. Vom intra echipați corespunzător și vom lua toate măsurile de prevenție, pentru a elimina riscurile în aceste cercetări”, a spus Iacob.

Procurorii au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secția ATI, din incinta Spitalului Județean Neamț, soldat cu 10 morți, ancheta fiind preluată de Parchetul General.

Inițial, dosarul a fost deschis de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, ancheta fiind preluată apoi de Parchetul General.

„Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț.

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, anunță Parchetul General.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri