Premierul Ludovic Orban a declarat că testul real time PCR, făcut medicului Ioan Cătălin Denciu, la Spitalul Militar „Regina Astrid”, din Bruxelles, este negativ. Şeful Executivului a amintit că, prin lunile martie sau aprilie, doctorul a contractat COVID-19, însă s-a vindecat.

„Din ceea ce ştim noi, testul real time PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia, este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost teste de real time PCR, probabil nu au avut timp de procesare. E posibil să fi fost un test antigen.

De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat şi ca atare are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar din informaţiile pe care le avem de la spital, testul PCR este negativ.

Domnul doctor Denciu a fost infectat cu COVID-19 şi s-a vindecat. Nu ştiu să vă spun perioada – martie, aprilie, mai, dar a trecut prin boală şi s-a vindecat”, a declarat Ludovic Orban, după participarea la o întâlnire, la Ministerul Sănătăţii.

Acesta a adăugat că „soţia domnului doctor (Alina Denciu – n.r.) este asaltată de telefoane din partea mass-media şi cred că îi deranjează intimitatea”.

Ministerul Sănătăţii a informat că medicul ioan Cătălin Denciu, transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid”, din Bruxelles, este în continuare în stare gravă, iar medicii belgieni vor face în cursul zilei de azi o examinare specifică – scaner, pentru a vedea cu exactitate care este profunzimea arsurilor acestuia.

Nelu Tătaru a declarat seara că, în Belgia, medicul a beneficiat de o procedură de dializă, intrând apoi în tratament şi toaleta arsurilor, medicul având arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.

Medicul Ioan Cătălin Denciu a suferi arsuri grave, încercând să salveze pacienţii din salonul ATI afectat de incendiul produs la Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, care a dus la moartea a 10 persoane.

212 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here