Caută
Close this search box.

Cinci sfaturi de care să ții cont când faci cadou parfumuri bărbătești

Să recunoaștem: toți ne facem vinovați că am oferit la un moment dat un parfum cadou pe baza mărcii, culorilor sau marketingului din spatele parfumului. Destinatarul primește cadoul, îl miroase, spune: Oh, ce plăcut! Apoi, parfumul rămâne în adâncul unei sertar, nefolosit.

Este timpul să întrerupem tradiția acestui dar impulsiv. Ideea este să oferiți cadouri cu persoana în minte, mai ales dacă aveți în vedere cumpărarea unui parfum pentru bărbați. Ghidul nostru spiritual în lumea aromelor va fi Karen Henríquez, inginer chimist și parfumier renumit, cu peste trei decenii de carieră. Lucrează de 30 de ani la Cramer, companie în care creează parfumuri pentru diverse articole.

Parfumuri bărbătești – idei

Câștigătoarea premiului „Actualidad Cosmética” în 2017 – ceva asemănător Oscarurilor de parfumerie – ne oferă cinci considerente de care trebuie să țineți cont dacă doriți să îi oferiți unui bărbat important din viața voastră un parfum cadou.

1. Un parfum trebuie să evoce senzații / emoții

Ce este un parfum bun? Totul depinde și, mai mult decât de calitate, problema ar putea fi rezumată în ceea ce doriți să transmiteți prin aromă. „Mirosurile sunt strâns legate de emoțiile și senzațiile noastre și, prin urmare, de dispozițiile noastre”, spune Karen Henríquez. „Există mirosuri care ne transportă și ne amintesc de momente din viața noastră, care ne pot provoca fericire sau tristețe”. De aceea, atunci când cumpărați un parfum, trebuie să „evaluați aroma acestuia și să acordați o atenție deosebită senzației pe care o generează”.

Parfumuri bărbătești – tipuri

2. Tipul de piele

Alteori, când cumperi un parfum pentru altcineva, ești atent la parfumul acestuia, dar fixarea acestuia are un factor care este rar luat în considerare: pH-ul persoanei și tipul de piele.

„Trebuie să-l aplicăm pe pielea noastră, deoarece evoluția unui parfum nu este aceeași la toți oamenii”, spune Karen Henríquez. Totul depinde de „pH-ul fiecărui individ și de tipul de piele: dacă este uscat, gras sau mixt”.

În cazul în care nu știați, pentru ca parfumul să funcționeze corect, „trebuie aplicat în zonele corpului în care circulația este mai intensă”, adică acolo unde temperatura este mai mare. De ce? „Acest lucru ajută la evaporarea treptată a parfumului”, spune expertul. De asemenea, el sugerează „aplicarea pe încheieturi, în spatele urechilor, la decolteu și în interiorul cotului”.

3. Clasificarea parfumurilor

Un alt detaliu care, de obicei, trece neobservat este „concentrația sa, pentru a putea defini când și cum să-l folosim”, comentează parfumierul și face următoarea clasificare:

Apa de colonie (EDC): concentrația sa de parfum variază de la 3 la 8%, aproximativ. Sunt parfumuri proaspete, durata lor este scurtă și pot fi folosite de mai multe ori pe zi.

Idei de parfumuri bărbătești

Apa de toaletă (EDT): concentrația acestui tip de parfum variază de la 9 la 15%, aprox. Acestea sunt parfumuri care durează mai mult. Sunt intense, deci le puteți folosi de 2 până la 3 ori pe zi.

Apa de parfum (EDP): Aceste parfumuri au o concentrație cuprinsă între 15 și 25%. De lungă durată, parfumul său durează câteva ore, chiar și zile. Ele vă marchează prezența cu un siaj intens și de lungă durată.

Parfumurile sunt de obicei etichetate cu această clasificare. Puteți verifica acest lucru uitându-vă la sticla parfumului dvs. curent: acesta poate fi scris prescurtat sau cu numele său complet.

4. Ce îi place sau ce nu îi place celeilalte persoane?

Este ridicol să le oferi ceva ce știi că celuilalt ar putea să nu-ți placă, dar cu parfumuri de multe ori apare această eroare deoarece nu vorbim de obicei despre mirosuri. „În măsura posibilului, cunoașteți mirosurile care îi plac acestei persoane”, spune Karen Henríquez. Dar întrebarea de un milion de dolari este: cum putem ști? Expertul spune că „poate fi prin miros de deodorant, colonie sau produse cosmetice”.

Un parfum este un cadou mereu apreciat

„De asemenea, este foarte important să știți care nu vă plac”, spune parfumierul, deoarece este important ca persoana să reușească să integreze parfumul în identitatea sa.

5. Stil și personalitate

„Trebuie să acordați atenție vârstei și stilului de viață”, comentează Henríquez, „deoarece aceștia sunt factori foarte importanți la definirea achiziției unui parfum.” La fel ca mâncarea, în lumea parfumurilor există de toate. Puteți găsi parfumuri pentru oameni moderni, îndrăzneți, clasici sau eleganți, așa cum explică parfumierul.

Parfumurile pe care le purtăm și ne identifică spun multe despre noi și despre personalitatea noastră. „Dacă sunteți un om plin de viață și hotărât, parfumurile proaspete, aromate, cu indicii de lavandă și condimente merg foarte bine”, completează el.

Parfumuri bărbătești – selecție

Dar dacă persoana căreia îi oferiți parfumul este mai spontană, Karen sugerează „parfumuri cu note citrice și marine, cu note de lămâie, bergamotă, portocală și mandarină”.

În ceea ce privește bărbații care sunt mai rezervați și care vor să treacă neobservați, Karen Henríquez recomandă „note proaspete, verzi, fructate și pot fi alese câteva note marine ușoare”. Pentru cei sofisticați și eleganți, aceștia combină mai bine „parfumurile cu arome orientale, lemnoase, chihlimbar sau cu atingeri picante, care sunt, fără îndoială, cele mai potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri