Caută
Close this search box.

Ciolacu: Este revoltătoare ipocrizia preşedintelui de a vorbi despre drepturile copiilor

ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ”este revoltătoare ipocrizia preşedintelui Klaus Iohannis”, de a vorbi despre drepturile copiilor, în timp ce şeful statului şi Guvernul ţin şcolile închise, iar peste 1 milion de copii nu au acces la educaţie.

„Este revoltătoare ipocrizia preşedintelui Iohannis de a vorbi despre drepturile copiilor, când atât el, cât şi Guvernul său ţin şcolile închise, când peste 1 milion de copii nu au acces la educaţie, pentru că Guvernul său nu a asigurat tabletele destinate tocmai copiilor nevoiaşi şi când au făcut tot posibilul să blocheze dublarea alocaţiilor.

Un preşedinte responsabil nu doar şi-ar colora palatul în albastru, ci s-ar preocupa de implementarea Legii privind pachetul minim de servicii pentru copii şi familiile acestora, lege elaborată în parteneriat cu UNICEF România şi votată în unanimitate în Parlament”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, anual, 16.000 de copii sunt victime ale abuzului, neglijării, exploatării şi altor forme de violenţă, punctând că este nevoie ca toate instrumentele, inclusiv cele legale, să fie folosite pentru a preveni traumele.

„Stigmatizarea, discriminarea şi abuzurile, din păcate, sunt probleme reale, grave, care nu pot fi sub nicio formă tolerate! Anual, 16.000 de copii sunt victime ale abuzului, neglijării, exploatării şi oricărei alte forme de violenţă.

Avem obligaţia să conştientizăm traumele la care sunt supuşi aceşti copii şi să folosim toate instrumentele, inclusiv cele legale, pentru a le preveni. Bătaia nu e ruptă din rai!”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după o întâlnire cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Mădălina Turza, şi cu preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Andreeas Novacovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri