DSP Sibiu a transmis, miercuri, Institutului Național de Sănătate Publică o cerere de carantinare a mai multor localități din județul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu, unde rata de infectare a depășit 11 la mie.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat, miercuri, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că s-a făcut o analiză de risc ce a fost transmisă INSP.

„DSP a făcut o analiză de risc pentru anumite localități din județul Sibiu și a trimis-o la Institutul Național de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. În momentul în care vom primi acel aviz, sigur că da, vom trece la aplicarea acelor măsuri. (…) Da, se propune carantinarea unor localități din județul Sibiu (…) inclusiv a municipiului Sibiu”, a spus Budescu, potrivit Mediafax.

Analiza trimisă la INSP va fi analizată, urmând să se dea un aviz pentru a se pune în aplicare eventuala carantinare.

„Decizia (de carantinare – n.r.) nu ne aparține nouă, ci aparține comandatului acțiunii, respectiv DSU. (…) Vă dați seama că luăm în calcul acest lucru și specialiștii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluție fulminantă la Sibiu. Da, carantinarea este una dintre opțiuni, numai că nu o vom lua noi aici”, a spus subprefectul Sibiului, Rareș Macrea.

169 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here