Caută
Close this search box.

Compania care produce Remdesivir, replică pentru OMS: ”E dezamăgitor faptul că noile recomandări ale OMS par să ignore dovezile științifice într-un moment în care numărul cazurilor crește dramatic în jurul lumii”

remdesivir

Compania Gilead a reacționat vineri după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a descurajat utilizarea antiviralului Remdesivir pentru pacienţii cu COVID-19, unul dintre principalele tratamente împotriva noului coronavirus experimentat anul acesta.

Compania americană califică drept ”dezamăgitor” gestul OMS și susține că viabilitatea Remdesivir (Veklury) a fost validată de ”duvezi robuste din multiple studii”.

”Veklury este recunoscut drept un standard de îngrijire pentru pacienții spitalizați cu COVID-19 în ghidurile de tratament ale mai multor organizații naționale cu credibilitate, inclusiv Institutele Naționale ale Sănătății și Societățile de Boli Infecțioase din America, Japonia, Marea Britanie și Germania. Aceste recomandări au la bază dovezi robuste din multiple studii controlate, randomizate, ale căror rezultate au fost publicate în reviste medicale și revizuite de specialiști. Acestea demonstrează beneficiile clinice ale Veklury, precum recuperarea semnificativ mai rapidă a pacienților, ceea ce conduce la eliberarea resurselor limitate ale spitalelor. Este dezamăgitor faptul că noile recomandări ale OMS par să ignore aceste dovezi într-un moment în care numărul cazurilor crește dramatic în jurul lumii, iar doctorii se bazează pe Veklury ca fiind primul și singurul tratament antiviral pentru pacienții cu COVID-19, aprobat sau autorizat în aproximativ 50 de țări”, arată Gilead într-un comunicat de presă.

OMS susține că Remdesivir nu ameliorează starea bolnavilor după ce echipă internaţională de experţi ai OMS a concluzionat că nu există probe că acest medicament, care anterior a fost administrat bolnavilor de Ebola, scade mortalitatea în cazurile cele mai grave de COVID-19 sau că reduce necesitatea de ventilaţie.

Rezultatele, publicate de British Medical Journal al Asociaţiei Medicale Britanice, au fost obţinute după analizarea datelor a patru tratamente asupra a 7.000 de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19.

Experții au subliniat că rezultatele nu arată că Remdesivir ar fi lipsit de unele efecte benefice asupra pacienţilor, însă descurajează utilizarea din cauza costului prea mare şi a posibilelor efecte asupra sănătăţii a acestui tratament administrat pe cale intravenoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri