Direcţia de Sănătate Publică Sibiu (DSP Sibiu) va avea în premieră o conducere militară, noul director general fiind numit medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu.

Acesta a declarat pentru Agerpres că o să verifice personal situaţia din fiecare spital din judeţ, după ce îşi va intra în atribuţii, mâine dimineaţă. Potrivit colonelului dr. Chelcea, şi funcţia de director adjunct de la DSP va fi ocupată tot de un militar:

„În primul rând, o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, în funcţie de ce găsesc.

O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea”, a precizat noul director DSP Sibiu.

Întrebat ce mesaj are pentru sibieni, noul director DSP a transmis: „Să poarte masca. Să avem răbdare, că lucrurile vor trece”. Medicul Gabriel Budescu a demisionat vineri din funcţia de director general al DSP Sibiu, iar director adjunct a fost medicul Adela Morar.

Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România, în privinţa ratei de infectare: 9 la mia de locuitori. În municipiul Sibiu, aflat în a doua zi de carantină, rata de infectare a crescut astăzi la 13,63 la mia de locuitori.

260 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here