Alte trei localităţi din judeţul Constanţa, Tuzla, Rasova şi Aliman, vor intra în carantină începând din data de 2 decembrie, de la ora 8. Rata de incidenţă a îmbolnăvirilor de COVID-19 în cele trei localităţi este cuprinsă între 6,09 şi 7,51 la mia de locuitori.

Prefectura Constanţa a anunţat că în şedinţa de luni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a propus intrarea în carantină a comunelor Tuzla, Rasova şi Aliman, începând din data de 2 decembrie de ora 8.00. Măsura va fi valabilă pentru următoarele zile, cu posibilitatea de prelungire, dacă situaţia o va cere. Ordinul pentru intrarea în carantină a celor trei localităţi va fi semnat de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Rata de incidenţă în Tuzla este luni, de 7,51, cu 55 de cazuri confirmate, la o populaţie de 7.328 de locuitori. În Rasova, incidenţa este de 6,14, cu 23 de cazuri confirmate, la o populaţie de 3.746 de locuitori, iar în Aliman, rata de incidenţă a ajuns la 6,09, cu 17 cazuri confirmate, la o populaţie de 2.792 de locuitori.

Astfel, în cele trei localităţi se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/ gospodăriei, cu excepţiile valabile la nivel naţional. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere, completată.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.

CJSU a mai decis să permită oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se va respecta norma de 4 mp/persoană, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Este permisă oficierea slujbelor de înmormântare, doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.

De asemenea, este permisă oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenţa a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Totodată, este permisă în 5 decembrie deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare, a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale, iar în 6 decembrie, pentru execitarea dreptului de vot.

În prezent, se află în carantină în judeţul Constanţa localităţile Agigea, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Ovidiu, Năvodari, municipiul Constanţa, Eforie, Lazu, Cernavodă, Cumpăna şi Târguşor.

Pe data de 30 noiembrie, incidenţa la nivelul judeţului Constanţa este de 7,49, ceea ce a plasat judeţul pe primul loc la nivel naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here