Caută
Close this search box.

Coreea de Nord, halucinnat. Fosta amantă a dictatorului a înlocuit-o ierarhic pe sora acestuia. Soţia lui a dispărut

coreea de nord

Lupta pentru putere în Coreea de Nord este aprigă, în ciuda faptului că există un singur lider suprem de nestrămutat: dictatorul Kim Jong-un. Cele mai noi permutări de influenţă s-au petrecut, însă, între soţia, fosta amantă şi sora lui.

Cunoscută şi ca pop-star în patria natală, Hyon Song-wol (foto jos) a suferit o transformare de imagine, devenind încă de anul trecut mult mai mult decât lidera grupului artistic Moranbong.

Hyon, în vârstă de 43 de ani, este văzută acum din ce în ce mai des alături de Kim Jong-un, participând la diverse întâlniri, evenimente şi parade militare. Numărul apariţiilor ei în această postură a crescut brusc în ultima lună – asta deşi înainte, aceste atribuţii îi reveneau lui Kim Yo-jong, sora dictatorului.

Lupta pentru putere în Coreea de Nord este aprigă, în ciuda faptului că există un singur lider suprem de nestrămutat: dictatorul Kim Jong-un. Cele mai noi permutări de influenţă s-au petrecut, însă, între soţia, fosta amantă şi sora lui.

Cunoscută şi ca pop-star în patria natală, Hyon Song-wol a suferit o transformare de imagine, devenind încă de anul trecut mult mai mult decât lidera grupului artistic Moranbong.

Hyon, în vârstă de 43 de ani, este văzută acum din ce în ce mai des alături de Kim Jong-un, participând la diverse întâlniri, evenimente şi parade militare. Numărul apariţiilor ei în această postură a crescut brusc în ultima lună – asta deşi înainte aceste atribuţii îi reveneau lui Kim Yo-jong, sora dictatorului.

Schimbarea este surprinzătoare, după ce sora dictatorului a fost mai multă vreme considerată numărul doi în Coreea de Nord, fiind implicată în mai multe decizii la nivel înalt.

Mai mult, pe fondul unor zvonuri despre nişte probleme de sănătate ale lui Kim Jong-un, se vorbea că într-o conjunctură de criză, sora lui ar fi fost cea care ar fi preluat puterea.

La cum arată acum, însă, tabloul puterii din Coreea de Nord, acest lucru nu prea mai pare posibil: Kim Yo-jong a fost efectiv dată la o parte de amanta atotputernică. Ceea ce complică însă lucrurile şi mai mult este că soţia dictatorului, Ri Sol-ju, nu a mai fost văzută în public din luna ianuarie.

Absenţa soţiei, pe fondul omniprezenţei amantei, ridică multe semne de întrebare, deşi unele surse spun că aceasta s-ar fi retras, pentru a naşte al patrulea copil.

Intriga se complică dacă ne amintim de zvonurile din 2013, potrivit cărora Kim ar fi ordonat execuţia lui Hyon, după ce s-ar fi descoperit o filmare porno, în care aceasta era protagonistă.

Totul a rămas, însă, un zvon, iar Hyon se bucură acum de un statut privilegiat – fiind, în acelaşi timp, căsătorită cu un ofiţer din armata nord-coreeană, cu care are un copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri