Angajaţilor Primăriei municipiului Baia Mare şi celor aflaţi în serviciile publice li se recoltează teste COVID-19, în acest sens o şcoală gimnazială fiind transformată provizoriu în centru de recoltare, a informat, luni, primarul Cătălin Cherecheş.

Potrivit edilului, personalul executiv al Primăriei, dar şi cel din serviciile publice, creşe şi alte structuri ale autorităţii locale se află într-un proces de testare pe platforma iniţiată de Consiliul Judeţean Maramureş şi Administraţia Locală a Municipiului Baia Mare.

Conform deciziilor autorităţii naţionale, clădirile proprietate a municipiului şi care se află în administrarea unităţilor de învăţământ nu sunt folosite în această perioadă, activitatea didactică desfăşurându-se online. Ţinând cont de aceste aspecte, dar şi de nevoia ca autoritatea locală să îşi desfăşoare activitatea şi în acest interval orar în care au loc testările, s-a comunicat conducerii şcolii ‘Lucian Blaga’ să asigure accesul angajaţilor din administraţie la parterul clădirii de pe strada Progresului. În intervalul ora 7,00 – 11,00, luni, aici se desfăşoară, în condiţii de securitate sanitară, testările pentru COVID-19„, a precizat Cătălin Cherecheş, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat că testările se desfăşoară prin metoda pulling, test cu 8 eşantioane.

Administraţia Locală a Municipiului Baia Mare va asigura curăţenia, dezinfectarea şi sterilizarea spaţiilor utilizate după finalizarea activităţii de testare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here