Caută
Close this search box.

Corpul medical suplimentat de urgență

Ministerul Sănătății anunță că a trimis certificate de specialist pentru 765 de medici care au terminat rezidențiatul. Dintre aceștia, 248 sunt specialiști în boli infecțioase, terapie intensivă sau medicină de laborator.

Un număr de 765 de medici, medici dentiști și farmaciști care au finalizat pregătirea în Rezidențiat au obținut certificatele de specialist după promovarea examenelor organizate de Ministerul Sănătății.

Pentru aceștia, Ministerul Sănătății a emis deja certificatele de specialist, în urma aprobării ordinului de ministru și le-a expediat prin poșta militară către direcțiile de sănătate publică.

În acest context, certificatele de specialist pot fi ridicate începând de vineri de la Direcția de Sănătate Publică a municipiului București de către toți cei care au susținut examenul în centrul din București, iar începând de săptămâna viitoare și din direcțiile de sănătate publică aflate în teritoriu.

„În urma acestui examen, vom avea 248 noi specialiști în specialități ca boli infecțioase, anestezie –terapie intensivă, medicină de laborator, sănătate publică, medicină, internă radiologie imagistică medicală, medicină de familie care vor crește capacitatea de răspuns la pandemia COVID-19. Dar sunt și specialiști în domenii de care este nevoie pentru acordarea asistenței medicale pacienților care nu sunt infectați cu noul coronavirus precum, pediatrie, oncologie medicală, chirurgie medicală, diabet zaharat, neonatologie. Mulțumesc universităților pentru sprijinul acordat în urgentarea procesului de emitere a certificatelor”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății a organizat în perioada septembrie-octombrie 2020 examenul pentru obținerea titlului de specialist de către medici, medici dentiști și farmaciști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri