Caută
Close this search box.

Covid-19 ar fi circulat încă din septembrie 2019, în Italia

covid-19

Un nou studiu al Institutului Național al Cancerului din Milano semnalează că COVID-19 s-ar fi putut răspândi în afara Chinei mai devreme decât se credea anterior.

Organizația Mondială a Sănătății declara că virusul era necunoscut, înainte ca focarul să fie raportat pentru prima dată în Wuhan, în centrul Chinei, în decembrie.

Primul pacient cu COVID-19 din Italia a fost detectat pe 21 februarie într-un orășel de lângă Milano, în regiunea de nord a Lombardiei, innformează Reuters, via Biziday.

Dar descoperirile cercetătorilor italieni, publicate de revista științifică Tumori Journal, arată că 11,6% din 959 de voluntari sănătoși înscriși într-un studiu de screening al cancerului pulmonar între septembrie 2019 și martie 2020, au dezvoltat anticorpi cu mult înainte de februarie.

Cercetătorii italieni au declarat pentru Reuters că în ultimul trimestru al anului 2019 a fost raportat un număr mai mare decât de obicei de cazuri de pneumonie severă și gripă în Lombardia.

„Un alt test specific pentru anticorpi SARS-CoV-2 a fost efectuat de Universitatea din Siena pentru aceeași cercetare și a arătat că patru cazuri din octombrie au fost pozitive pentru anticorpi, ceea ce înseamnă că s-au infectat în septembrie”, a declarat pentru Giovanni Apolone, un co-autor al studiului.

Potrivit cercetătorilor principala constatare este că persoanele fără simptome nu numai că au fost pozitive după testele serologice, dar au avut și anticorpi capabili să omoare virusul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri