Caută
Close this search box.

Cristian Diaconescu: Joe Biden va fi președinte, un mare avantaj pentru ţara noastră

Cristian Diaconescu

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, consideră că următorul președinte al SUA va fi Joe Biden. El spune că acest fapt reprezintă „un uriaș atu pentru România”, întrucât atât el, cât ai alți lideri români, au legături personale cu Biden.

„Biden ne cunoaște. Trebuie să înțelegem că în lumea asta contează enorm relațiile personale. Și cu Trump plecăm de pe poziții bune, pentru că întâlnirile cu președintele Iohannis au fost foarte reușite, trebuie să recunoaștem.

Două întâlniri într-un singur mandat cu președintele României sunt excepționale și ca semnal, nu doar ca reușită pragmatică.

Dar profităm de faptul că o să vină președinte Biden, care ne cunoaște pe unii personal. Or, ăsta e un mare atu. Scurtezi mult din ce înseamnă timp, eforturi, lobby uneori, în condițiile în care există relația personală. Și vorbesc de Traian Băsescu, de mine, de Mircea Geoană…

Din acest punct de vedere, cu Biden, tot ce va veni din zona noastră va ajunge mult mai repede pe masa președintelui Statelor Unite, care va decide într-un fel sau altul. Dar este un uriaș atu!”, a declarat Diaconescu, într-un interviu pentru Lumea Liberă.

„Biden a fost într-un fel reprezentantul lui Obama pentru Europa de sud-est, vorbea cu Traian Băsescu, avea convorbiri numeroase cu noi, la Palatul Cotroceni, cu Traian Băsescu. O știu pe Victoria Nuland, o știu pe Hillary Clinton, am păstrat legătura”, a mai subliniat Diaconescu.

Directoarea de campanie a lui Joe Biden a declarat că este încrezătoare că acesta va câștiga alegerile din SUA și a caracterizat acțiunile în instanță înaintate de președintele Donald Trump drept lipsite de fundament.

„Donald Trump continuă să insiste, cu o strategie de agitare, menită să prevină ca voturile oamenilor să fie numărate”, a declarat Jen O’Malley Dillon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri