Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, prezent joi seara la recepţia proiectului de investiţii „Complexul Sportiv Steaua”, a dat asigurări că Bucureştiul nu va mai pierde baze sportive.

„Am fost aseară la lansarea de către Guvernul României a Planului Naţional de Relansare, 80 de miliarde de euro, deci Bucureştiul şi România au nevoie de dezvoltare, au un context extrem de favorabil, au mulţi bani. Trebuie doar să fim constructivi, trebuie să colaborăm, să schimbăm condiţiile de viaţă ale românilor. Sportul, aşa cum a spus Gică Popescu, este una dintre aceste zone pe care trebuie să le dezvoltăm. Eu ca primar pot să vă promit că nu vom mai pierde baze sportive, pentru că în ultimii ani s-au construit câteva, dar s-au pierdut mai multe. Pot să vă promit că în Bucureşti nu vor mai dispărea baze sportive”, a subliniat edilul general.

Pe de altă parte, el a mărturisit că simte o nostalgie faţă de fostul stadion Ghencea, rememorând faptul că în 1987, când făcea parte din lotul de matematică, a urmărit meciul de fotbal România – Spania.

„Nu pot să nu vă spun că am o nostalgie după fostul stadion Ghencea. Am fost aici în ’87, eram elev în lotul de matematică şi am fost la România – Spania, 3 – 1. Însă asta e direcţia în care merge lumea şi, cum a spus constructorul, nu este doar un stadion, este un complex sportiv, în care o să aibă loc de antrenament, şi chiar de cazare, mai multe discipline sportive. Asta este direcţia în care va merge Bucureştiul şi România”, a declarat Nicuşor Dan.

Complexul a fost realizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii.

La eveniment au fost prezenţi premierul Ludovic Orban şi ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan.

Constructorul a precizat că este vorba despre cel mai mare complex sportiv din România, având 82.000 de metri pătraţi desfăşuraţi, peste 825 de încăperi şi 32.000 de locuri.

Proiectul a fost demarat în februarie 2018, termenul de execuţie fiind, conform contractului, 30 noiembrie 2020.

179 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here